El govern espanyol es compromet a facilitar la creació de les vegueries

El govern espanyol es va comprometre ahir, almenys verbalment, a modificar totes les lleis estatals que interfereixen amb l'aprovació d'un model d'organització territorial en forma de vegueries en lloc de diputacions provincials. Tot i els dubtes inicials, la visita del conseller de Governació, Jordi Ausàs, a Madrid va fer que s'arrenqués del vicepresident de Cooperació Territorial, Manuel Chaves, la promesa de modificar els partits judicials que ara es corresponen amb les circumscripcions electorals per adaptar-los als futurs consells de vegueria.

La llei de vegueries, que segons fonts d'ERC ja està gairebé enllestida i que entraria al Parlament la tardor vinent, necessitava com a pas previ adaptar exactament –poble a poble– les circumscripcions a les vegueries. A la vegueria de les Terres de l'Ebre, per exemple, una desena de municipis no pertanyen al partit judicial de Tortosa, sinó al de Reus, i això hauria de canviar. Ausàs va explicar que les set vegueries previstes per la Generalitat no substituiran cap província, que continuaran formant part de l'administració espanyola i que es mantindran com a circumscripció electoral per a les eleccions espanyoles.

Ausàs, que va explicar que la reunió amb Chaves va anar «molt bé», creu que l'acord facilitarà la superació de la «visió provincial» i que es reconeguin els nous territoris en forma de vegueria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.