Successos

medi ambient

incendi forestal

L'incendi de Benitatxell quedaria estabilitzat en les pròximes hores

El foc, que ha cremat 812 hectàrees, es troba perimetrat i sense flama, i alguns dels desallotjats han pogut tornar als seus domicilis

Els mitjans aeris s'han desplaçat a l'incendi que crema a Bolulla i on s'ha desallotjat un centenar de persones

La situació a l'incendi que crema des de diumenge al Poble Nou de Benitatxell i Xàbia, a la Marina Alta, ha millorat després de cremar unes 812 hectàrees i obligar a 1.400 desallotjaments. Segons han informat aquest dimarts fonts del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana i de la delegació del govern espanyol al País Valencià l'incendi evoluciona favorablement i podria quedar estabilitzat en les pròximes hores. El foc es troba perimetrat i sense flama, i alguns dels desallotjats han pogut tornar als seus domicilis. Així mateix, s'han reobert al trànsit les dues carreteres tallades a la zona. Amb tot, el foc que preocupa ara és el que es va iniciar també diumenge a Bolulla (Marina Baixa), amb 11 mitjans aeris treballant i un centenar de desallotjats.

Segons ha explicat als mitjans el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, a la zona de Bolulla, on es troba el paratge de les Fonts de l'Algar, s'han habilitat dos albergs per als desallotjats, tot i que la majoria es troben a domicilis de familiars. Moragues ha informat que els mitjans aeris s'han desplaçat ara a aquest incendi atès que al de Benitatxell ja no hi ha flama i els efectius es troben vigilant que no rebrote.

El delegat ha indicat que per aquest dimarts es preveu una nova jornada d'intensa calor i baixa humitat, tot i que el vent bufarà amb menor intensitat que en dies anteriors. La zona de l'incendi de Bolulla és de difícil accés i es confia en la tasca dels mitjans aeris per mirar d'estabilitzar ara aquest incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]