Els bombers apaguen el foc de Sant Jaume dels Domenys, que ha cremat 88 hectàrees

Una quinzena de dotacions dels bombers van continuar remullant durant bona part del dia d'ahir la zona afectada per l'incendi que es va declarar dissabte passat al migdia a Sant Jaume dels Domenys. Tot i les fortes ràfegues de vent que va fer durant el cap de setmana al Baix Penedès, el diumenge ja es va poder controlar, de tal manera que les tasques d'ahir van ser sobretot de prevenció per evitar que els punts calents que quedaven tornessin a revifar. Finalment, a dos quarts de set de la tarda, els efectius van donar el foc per extingit i, per tant, la direcció general de Protecció Civil va desactivar la fase d'alerta del pla especial d'emergències forestals a Catalunya (Infocat) que havia posat en marxa per aquest incident diumenge a un quart de tres del migdia. Pel que fa a la superfície afectada, els agents rurals van informar que les flames han cremat 88 hectàrees –1,76 d'aquestes corresponen a massa arbrada, mentre que la resta són matolls–.

També ahir, els bombers van rebre l'avís poc després de les tres del migdia de l'origen d'un foc a prop del pont del Diable de Tarragona, que va obligar a evacuar un centre cívic. Fins allí s'hi van desplaçar deu mitjans terrestres i quatre d'aeris, que una hora i mitja més tard tenien encerclades les flames, que van afectar unes dues hectàrees de matolls. D'altra banda, la direcció general de Protecció Civil va mantenir activada pel risc de vent la fase d'alerta del pla de protecció civil de Catalunya. A la demarcació de Tarragona, tot i que el vent no va causar estralls importants, va bufar amb força a diverses poblacions com a Mas de Barberans, on va arribar a ratxes de 108 km/h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.