Seixanta persones han mort durant els primers onze mesos de l'any a les carreteres gironines

A l'any 2008, en aquest mateix període, hi havia hagut 45 víctimes mortals

Les estadístiques del Servei Català de Trànsit (SCT) mostren que hi ha hagut fins al 30 de novembre un total de 51 accidents mortals amb el resultat de 60 persones mortes i 19 de ferides. En el període del 2008, la tendència era a la baixa: 42 sinistres amb 45 morts i 20 ferits greument. Trànsit manté que aquest 2008 va ser excepcional i que la quantitat de 60 morts del 2009 és inferior si ho comparem amb el 2006 o 2007.

El primer semestre del 2009 va ser especialment tràgic, perquè hi va haver diversos accidents amb dues o més víctimes mortals, com ara a Caldes de Malavella o les Planes d'Hostoles. El març i el juliol, amb nou persones mortes són, de moment, els dos pitjors mesos d'aquest any. Però en els últims mesos, aquesta sinistralitat ha anat més a la baixa. Al setembre, hi va haver cinc morts; a l'octubre, quatre, i al novembre, un. Precisament a l'octubre es va produir l'accident d'un autocar a l'AP-7, a Orriols (Bàscara), que va causar la mort d'una noia de 16 anys, però que hauria pogut tenir unes conseqüències molt més tràgiques. En el vehicle, hi viatjaven 53 estudiants i sis mestres i professors que havien sortit de la ciutat holandesa de Nijmegen i que s'havien d'allotjar a Calella, al Maresme. El sinistre va passar a les sis del matí quan el vehicle va sortir de la via i va quedar bolcat. A més de la noia morta, una vintena de persones més van resultar ferides i van haver de necessitar atenció mèdica. El conductor va donar negatiu a la prova d'alcoholèmia i de detecció de drogues, i tenia en ordre el tacògraf, però va ser detingut pels Mossos. El jutge va deixar-lo en llibertat amb l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat amb l'acusació d'homicidi imprudent.

Més morts als municipis

Les dades del SCT només inclouen vies interurbanes i no comptabilitzen els morts en trams urbans, perquè aquestes estadístiques les recull cada Ajuntament.

Enguany, hi ha hagut uns quants accidents mortals en poblacions gironines. A Banyoles, des de l'agost, tres persones han mort atropellades i en altres municipis –Figueres, Salt, Girona, Sant Feliu de Guíxols o Porqueres– també hi ha hagut sinistres mortals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.