Els Mossos detenen l'acusat de tretze robatoris a habitatges i locals de Flix

Normalment actuava de nit i, en alguns casos, havia entrat en domicilis mentre els amos estaven dormint

Els agents dels Mossos d'Esquadra de la Terra Alta-Ribera d'Ebre imputen un total d'onze robatoris amb força a Flix, i dos més en grau de temptativa a la mateixa localitat, a un veí de Torelló, de 32 anys i de nacionalitat marroquina. La policia de la Generalitat d'Osona va arrestar el dia 10 de març l'acusat a Vic, que és on s'havia traslladat a viure en les últimes setmanes. Segons fonts pròximes al cas, l'home seria el responsable de diversos robatoris a cases, en alguns comerços i en obres en construcció. L'individu hauria perpetrat aquests delictes entre els mesos de desembre del 2008 i gener del 2009, tot i que hauria concentrat la seva activitat en un període molt concret.

De fet, sorprenentment, deu dels robatoris els hauria protagonitzat en només tres dies (de l'11 al 14 de gener).

De nit i fent palanca

En gairebé tots els casos, el sospitós actuava de nit. Per aconseguir accedir a l'interior dels domicilis o dels comerços que s'havia traçat com a objectiu, forçava o bé la porta o una de les finestres amb l'ajuda d'una palanca. En alguns dels immobles, hi va entrar amb els amos dormint. També en alguna ocasió, els propietaris van sentir soroll i, en descobrir el lladre, aquest no els hauria intimidat o s'hi hauria enfrontat, sinó que sempre acabava fugint. Amb tot, en el cas específic dels immobles, l'home també recorria a un altre mètode per irrompre-hi, que consistia a extreure un dels llistons de les finestres.

El suposat responsable d'aquesta onada de robatoris no buscava objectes concrets dels habitatges, sinó que només agafava el que tenia a mà. Així, s'hauria fet seus des de motocicletes fins a aparells electrònics, joies, electrodomèstics o eines. Les gestions dutes a terme pels membres de la unitat d'investigació (UI) dels Mossos d'Esquadra van permetre identificar el possible autor dels robatoris, que va marxar de la comarca i es va instal·lar a la capital d'Osona poc després de cometre'ls. Concretament, doncs, el sospitós va ser detingut a Vic per una ordre de cerca i detenció. L'home ja ha passat a disposició judicial.

Es va reforçar la vigilància

L'alcalde de Flix, Pere Muñoz, va reconèixer ahir que durant el temps en què la localitat va patir l'acció d'aquest suposat lladre hi va haver «una veritable psicosi» entre els veïns: «Vivim en un municipi d'uns 4.000 habitants i que de cop i volta fóssim víctimes d'aquests successos no va ser gaire normal.» D'altra banda, va especificar que el detingut «estava empadronat a Flix», tot i que «no era una persona gaire coneguda». Va afegir, a més, que ja el primer dels dies en què l'acusat va intensificar la seva activitat delictiva l'Ajuntament ho va comunicar tant als Mossos d'Esquadra com a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre: «La policia local i els Mossos d'Esquadra van fer una bona feina, en què van treballar de manera conjunta i van reforçar la vigilància policial.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.