La policia desmantella un prostíbul al raval de Sant Llàtzer de Tortosa

L'operació policial que ahir va culminar a Tarragona amb la detenció del presumpte cap d'una xarxa internacional de proxenetes també va tenir una ramificació a Tortosa. Poc després de les nou del matí, agents del Cuerpo Nacional de Policía, alguns dels quals anaven de paisà, van irrompre a la casa del número 11 del carrer dels Barranc de Caputxins, un habitatge del raval de Sant Llàtzer que des del maig del 2009 funcionava com a prostíbul. En total, la policia va detenir set persones, ja que, a més del proxeneta, també van endur-se les sis noies que exercien la prostitució a la casa. Una veïna va explicar que el proxeneta també regentava altres prostíbuls a la comarca del Baix Maestrat. «Ell conduïa un Mercedes, però alguna nit, quan a Vinaròs tenien més feina, venien a buscar-les amb un taxi i se les emportaven cap allà», va dir.

La mateixa veïna va presenciar, ahir al matí, l'espectacular operatiu policial, el segon en pocs mesos. «Abans de l'estiu ja va venir la policia i els va posar tots al carrer contra la paret, però al cap d'uns dies ja van tornar a obrir», va lamentar la dona, que va relatar que ahir els policies van entrar a la casa amb armilles antibales. Els veïns s'havien queixat a l'Ajuntament de l'existència del bordell, per la brutícia i el soroll que ocasionaven els clients, sobretot els caps de setmana.Alguns dels mateixos clients també haurien provocat petits robatoris o desperfectes als vehicles que els veïns estacionen al solar que hi ha just davant de la casa, en el primer revolt de la pujada del carrer del Barranc de Caputxins. «Fins ara, aquesta era una zona molt tranquil·la, però amb l'obertura d'aquest prostíbul van començar els problemes», va recordar la veïna. Segons va dir, la casa havia estat propietat d'una parella d'ancians que fa poc la van vendre a una parella jove. «Al principi, els veïns estàvem contents perquè pensàvem que els que havien comprat la casa era un matrimoni jove», va remarcar. «Fins i tot van pintar la façana i van fer un petit hivernacle; però després, va resultar que era una casa de cites», va afegir. La mateixa veïna va precisar que la majoria dels clients eren immigrats subsaharians, pakistanesos i nord-africans, però també algun sud-americà. «També hi venien alguns avis de Tortosa, fins i tot un que va amb dues crosses. Una de les noies, amb pijama, l'altre dia va ajudar-lo a baixar fins al carrer», va relatar.

Serveis a 25 euros
El prostíbul del raval de Sant Llàtzer estava obert des de la primavera del 2009. Al maig de l'any passat van aparèixer en alguns semàfors de Tortosa una sèrie de cartells que anunciaven serveis a partir de 25 euros. Als mateixos cartells es podia llegir que hi havia «conilletes calentes» a una casa del centre i que eren «molt boniques i afectuoses». El prostíbul s'anunciava com un servei de 24 hores, amb la primera copa de franc. Al cartell no figurava l'adreça de la casa, però sí un número de telèfon mòbil com a forma de contacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.