El 40% dels conductors no respecten els límits de velocitat a Amposta, segons la policia local

La nova comissaria es construirà al carrer Barcelona i estarà acabada al juny

Amb una plantilla de 35 agents, la policia local d'Amposta va incrementar notablement la seua activitat durant el 2008 respecte del 2006 o el 2007. Així s'han fet controls de velocitat a un total de 3.874 vehicles, cosa que representa un increment del 27,4%. En aquests controls els agents locals han pogut detectar que gairebé el 40% dels vehicles superaven el límit de velocitat permesa. Respecte als controls de trànsit genèric s'han controlat 839 vehicles, cosa que representa un 159,75% més que l'any anterior. Pel que fa a la seguretat ciutadana s'han identificat 1.161 persones i 309 vehicles, un 19,7% més que el 2007, s'han instruït 776 atestats per la via penal, un 23% més que l'any anterior; i s'han detingut 79 persones, un 19,38% més que el 2007.

Però malgrat aquests increments no s'han aconseguit alguns dels objectius marcats a l'inici d'any. Així pel que fa a la detecció i denúncia d'infraccions de trànsit només s'ha arribat a una mitjana de 14,4 al dia, quan l'objectiu era arribar a les 15. En total s'han instruït 5.274 denúncies. S'han fet 622 controls d'alcoholèmia –un 9,6% dels conductors va donar positiu–, quan se n'havien marcat 700. I s'han aixecat un total de 28 actes de denúncia relacionades amb el consum o tràfic d'estupefaents, quan l'objectiu era aixecar-ne 50.

Baixa la sinistralitat

La nota positiva és la reducció de la sinistralitat. La policia local d'Amposta va atendre l'any passat 457 accidents de trànsit: 42 amb ferits i 412 sense víctimes, cap accident va ser mortal. Aquestes xifres representen una reducció de la sinistralitat d'un 16,2% amb relació a l'any 2007.

Comissaria nova

La nova comissaria de la policia local d'Amposta anirà finalment al carrer Barcelona d'Amposta, molt a prop dels serveis territorials de Medi Ambient a l'Ebre, i les obres per construir-la està previst que comencen d'aquí a poc. Així ho va assegurar l'alcalde, Manel Ferré, que va precisar que estan a punt d'adjudicar-se les obres d'una primera fase, valorades en uns 60.000 euros, i més endavant s'adjudicarà una segona fase de l'actuació valorada en 34.000 euros més. «La idea és que els agents puguen fer el trasllat entre el mes de maig i de juny», va precisar Ferrer. Cal recordar que primer s'havia previst construir l'edifici al costat de la comissaria dels Mossos, però després es va optar per canviar l'emplaçament per no concentrar el servei de protecció ciutadana en una mateixa zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.