Successos

Es demana col·laboració a la Interpol per trobar la mare que s'ha endut les filles del país

La Policía Nacional de Tarragona va afirmar ahir que no ha rebut la resolució que prohibia fer nous passaports a les nenes

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona va dictar el 31 de març una interlocutòria en què disposava que s'expedís una ordre internacional de busca, detenció i personació de la mare de les dues menors, de 10 i 12 anys. Perquè aquesta mesura es fes efectiva, però, la Interpol va requerir que se li facilités més informació sobre el cas i, per això, el que de moment s'ha emès ha estat una ordre de detenció d'àmbit estatal. Quico Iborra, el pare de les nenes, va aprofitar ahir per agrair la tasca efectuada fins ara pels Mossos d'Esquadra, a les dependències dels quals es va personar el 19 de març per presentar una denúncia contra la seva exdona, a qui acusa d'haver-se emportat presumptament les filles que tenen en comú a residir als EUA. Tal com va avançar El Punt abans-d'ahir, l'home explica que la progenitora hauria passat per alt una clàusula recollida en la sentència de divorci en què s'estableix que no podia treure les menors de l'Estat sense el consentiment de l'altra part; i que també hauria contravingut una mesura cautelar decretada pel jutjat d'instrucció número 1 de Valls, que en una interlocutòria del 7 d'abril de 2009 va ordenar que els passaports de les dues germanes quedessin en dipòsit judicial.

Esbrinar-ne el domicili

Des que Iborra va posar en coneixement de la Policia de la Generalitat la situació, els seus efectius han dut a terme un seguit de gestions amb estreta col·laboració amb la Interpol perquè s'indagui on resideix la mare. Si s'aconsegueix saber-ne el parador, es traslladarà la informació als jutjats, que valoraran si al final pengen una ordre internacional de recerca i detenció de la dona. Iborra, a banda, ha fet arribar als Mossos fotos de les seves filles, la seva excompanya i la parella de la mare, que s'han enviat a la Interpol. Paral·lelament, li van prendre declaració dimecres als jutjats de Tarragona per ratificar la seva denúncia, en què diu que el jutge li va deixar entreveure que potser el suposat delicte que ha comès la mare no és de sostracció de menors, sinó de desobediència, perquè ella té la guàrdia i custòdia.

Falta de notificació

A causa de les diverses denúncies que el pare, Quico Iborra, havia interposat des del 2008 contra la seva exdona per l'amenaça que ella abandonés l'Estat amb les nenes, el jutjat d'instrucció número 1 de Valls va dictar una interlocutòria que ordenava que els passaports de les menors quedessin en dipòsit judicial. La insistència de l'home perquè s'anés més enllà va originar que el 31 de juliol del mateix any sortís una altra interlocutòria, en què s'acordava que la resolució anterior es comuniqués a la Polícia Nacional per evitar que s'expedissin duplicats de la documentació. Actualment s'està investigant, però, quin mecanisme va fallar, ja que el 16 de març al migdia la mare es va adreçar a les dependències del CNP, on li van fer nous passaports per a les seves filles. I és que, des de la Subdelegació del Govern, es va informar ahir que no es va notificar en cap cas aquesta restricció a la Policía Nacional, la qual es va assabentar de la mesura el 23 de març, arran de la denúncia que el pare va presentar quatre dies abans als Mossos perquè la seva exparella havia fugit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.