Successos

Puigcerdà

Alerta per falses trucades en nom de Xaloc per reclamar el pagament de la taxa de deixalles

L’Ajuntament de Puigcerdà ha fet públic un ban en què alerta d’una estafa a través de trucades de falsos funcionaris públics que reclamen la modificació de dades personals i bancàries relacionades amb la tramitació de la taxa de recollida de deixalles urbanes. L’alerta ha arribat a l’Ajuntament gràcies a la informació que han demanat al respecte els responsables de diverses empreses de la vila. En concret, els afectats expliquen que han rebut una trucada informant que el Xaloc, la xarxa de recaptació d’impostos que gestiona la Diputació de Girona, ha modificat el sistema de pagament de la taxa de deixalles i que s’ha d’efectuar el pagament el mateix dia en què reben la trucada o bé al dia hàbil següent amb un recàrrec. L’Ajuntament de Puigcerdà ha insistit que aquesta informació és falsa i que el termini per fer el pagament, tal com es va informar, s’acaba el dia 15 de maig.

Els Mossos han assegurat a l’Ajuntament que es tracta d’un cas d’estafa, de vishing. Aquesta tècnica consisteix en un frau de suplantació d’identitat en què s’utilitza la línia telefònica per enganyar les persones i obtenir diners o informació delicada, sigui financera o personal, de manera il·legítima. Els Mossos recomanen denunciar-ho a la policia catalana o a la local.

De fet, ahir mateix Xaloc alertava d’aquestes trucades i demanava molta precaució després del cas de suplantació que s’ha donat sobretot entre els empresaris de Puigcerdà. Xaloc advertia sobre les tècniques utilitzades pels delinqüents i avisava que cal estar alerta en rebre aquest tipus de trucades, que tenen per objectiu aconseguir, mitjançant diferents pretextos, que la víctima faci un pagament o faciliti les dades bancàries i personals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]