Punt divers

Comencen les obres per refer la variant esfondrada d'Isona

ALT PIRINEU I ARAN

Aquest dijous han començat les obres per refer la variant d'Isona, esfondrada aquest dimecres. S'ha començat a retirar tot el material de la zona esfondrada per posteriorment tornar a refer la carretera amb una base molt més solida i compacta des de la part baixa del talús. Aquestes obres, segons el delegat del Govern al Pirineu i Aran, Víctor Orrit, es preveuen costoses tant econòmicament com en la seva durada. Orrit ha dit que la carretera C-1412b estarà tancada un mínim de dos mesos perquè s'hi puguin fer les obres. També, ha apuntat que no estalviaran ni en recursos ni en mitjans per garantir que no es produeixin nous moviments de terres en aquest punt.

Paral·lelament a les obres de retirada del material i terres de la carretera esfondrada es faran obres per conduir l'aigua subterrània que ha provocat l'esfondrament. Es tracta d'aigua procedent de l'estany de Basturs segons ha explicat Orrit i ha dit que en tota la zona de Conques i Isona és habitual trobar zones humides que provoquen moviments de terres.

Orrit ha demanat paciència als veïns de Conques, Figuerola d'Orcau i Isona que durant una temporada hauran de patir el pas de vehicles per l'interior de les poblacions, retornant a la situació que tenien al 2003, moment en que es va inaugurar la variant i els cotxes van deixar de passar pel mig dels pobles.

La zona esfondrada es de considerables magnituds, uns 50 metres de llarg per 2'5 de profunditat, agafant tota l'amplada de la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.