Punt divers

Els propietaris dels immobles afectats per l'esfondrament d'un edifici al nucli antic de Tortosa assumiran l'enderroc

Els informes tècnics de l'Ajuntament de Tortosa han confirmat la primera diagnosi sobre l'estat dels dos immobles afectats per l'esfondrament del número 6 del carrer Sant Antoni, al nucli antic de Tortosa, el 25 d'abril passat. Tant l'immoble esfondrat com el número 4 hauran d'enderrocar-se en els pròxims dies. Segons ha explicat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, els dos propietaris es faran càrrec de l'enderroc i ja estan buscant una empresa que ho tiri endavant. Bel ha aprofitat per tornar a insistir en la responsabilitat dels propietaris a mantenir els edificis en condicions i el risc que comporta per a la seguretat de les persones algun estat en què es troben els habitatges.

Així, en poc menys d'un any l'Ajuntament ha tapiat més d'una quarantena de cases al nucli antic per evitar ensurts i ocupacions de gent adulta, però també de nens. L'alcalde ha explicat que aquestes actuacions d'ofici poden evitar desgràcies com la que hauria pogut provocar la crema d'un matalàs als contenidors del carrer Nou del Vall, cantonada amb el carrer Montcada, divendres passat. Segons ha detallat Bel, dimecres es va tapiar un habitatge situat en aquell carrer per evitar ocupacions i l'entrada de nens. 'Si no arribem a actuar la crema del matalàs divendres hagués incendiat també la porta de fusta d'aquest immoble i hagués pogut acabar en una desgràcia', ha alertat Bel. Així mateix, al barri de Sant Jaume, l'Ajuntament ha hagut de tapiar, fins i tot, carrers sencers per una qüestió de salut pública i de seguretat.L'alcalde ha assegurat que la tapiada de cases 'no és la millor solució' però és l'únic moviment que pot fer l'Ajuntament davant la passivitat d'alguns propietaris. Bel ha agraït, en aquest sentit, la col·laboració de les tres associacions de veïns més afectades pel mal estat d'edificis com són Centre-nucli històric, Santa Clara, i Rastre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.