Punt divers

Els Agents Rurals denuncien un pescador per captures furtives al refugi de pesca de Migjorn, al Delta de l'Ebre

TERRES DE L'EBRE

Membres del Cos d'Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge van enxampar 'in fraganti' la matinada del passat 23 de març un pescador furtiu quan recollia el peix capturat d'una xarxa que havia parat al refugi de pesca del riu Migjorn, dins del Parc Natural del Delta de l'Ebre, a la comarca del Montsià. Després de detectar indicis d'aquesta pràctica furtiva i intensificar els seguiments nocturns des de feia una setmana, els agents van poder identificar i denunciar un veí del Deltebre, pescador professional, en el moment que descalava la xarxa tresmall de 120 metres de llargada, situada dins del refugi de pesca. El destí de les captures era la seva comercialització.

Els Agents Rurals des de fa aproximadament un any venen realitzant inspeccions al refugi de pesca de la Gola Nord, al del riu Migjorn i també als calaixos de la bassa de l'Illa de Buda, en ple Parc Natural. Aquestes tres zones són molt problemàtiques pel que fa al furtivisme de pesca amb arts professionals, tresmalls i gànguils, amb l'objectiu de comercialitzar les captures. De fet, el maig de l'any passat, els agents ja van localitzar 48 gànguils als calaixos de l'Illa de Buda que contenien, en moment de ser comissats, 23 kg de cranc de mar, 40 kg d'anguiles i set unitats de pelaia, motiu pel qual es va intensificar la vigilància i control d'aquestes zones. Paral·lelament, els agents també han fet nombroses inspeccions i denúncies a pescadors furtius en el refugi de pesca dels Ullals de Baltasar, també dintre del Parc Natural del Delta de l'Ebre.El refugi de pesca del riu Migjorn pertany al parc Natural del Delta de l'Ebre. Aquest braç de riu, de 3,5 km de llargada aproximada, era antigament una de les desembocadures del riu Ebre. Actualment, aquesta gola està la major part del temps tapada per una barra de sorra pel seu extrem sud-est al litoral. Només resta obert en èpoques de màxim cabdal, sobretot a l'hivern, quan també s'aprofita el corrent d'aigua per poder fer la pesca de l'angula. Els refugis de pesca, segons ha recordat Medi Ambient, són figures de preservació de les espècies piscícoles on està permanent prohibida qualsevol activitat de pesca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.