Punt divers

Tortosa inicia la setmana vinent les obres del futur centre cívic a l'antic Mercat de Ferreries

CAMP DE TARRAGONA

L'Ajuntament de Tortosa signarà el pròxim dilluns l'acta de replanteig prèvia a l'inici d'obres per a la rehabilitació de l'antic Mercat de Ferreries i de la plaça Mestre Monclús. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha recordat que el projecte inclou la reforma de l'edifici com a centre cívic, i l'habilitació d'una desena de despatxos per a entitats del barri. Està previst que les obres s'inicien a partir de la setmana vinent i s'allarguen durant un any, amb una inversió d'1,4 MEUR. Així mateix, en pocs dies també s'iniciarà la urbanització dels Portals de Ciutat centre i nord, a l'entrada de la ciutat, on està previst ubicar indústries aparador.

L'alcalde ha explicat que l'obra tindrà un efecte molt positiu per al barri, ja que més enllà de la rehabilitació de l'edifici, el centre cívic permetrà 'vertebrar i ser un element dinamitzador del barri'. Així, permetrà acollir xerrades, activitats, i actes socials, i oferir a les entitats del barri un lloc on tenir les seves seus. 'El barri de Ferreries ha estat durant molts anys oblidat i necessita obres com aquestes', ha argumentat l'alcalde.

Aquesta obra també inclou la reforma de la plaça on està l'antic mercat, conegut com 'mercadillo', i els carrers adjacents.

Així mateix, Bel també ha concretat l'inici d'obres dels portals d'entrada a la ciutat on es podran ubicar diferents instal·lacions comercials que s'estan negociant. En aquesta zona també s'ubicarà el Centre d'Acollida Turística (CAT), les obres del qual ja s'han adjudicat. Les obres d'urbanització dels portals tenen un període d'execució de tretze mesos i un cost d'uns 8 MEUR.

Medalles d'or

D'altra banda, l'alcalde ha avançat els temes que es portaran a debat del pròxim plenari de dilluns on destaca la proposta de Presidència, consensuada amb tots els grups municipals, d'iniciar els expedients per atorgar la medalla d'or de la ciutat a l'escriptor Gerard Vergès, i a dues entitats del municipi. Concretament, al col·legi de la Mercè pels seus 160è aniversari, i al CD Tortosa amb motiu del seu centenari.

Així mateix, el ple també aprovarà l'encàrrec de la redacció d'alguns projectes que es finançaran amb el fons estatal d'inversió local com són els vestuaris de Bítem, la casa de la música, o el carrer major i el portal de Remolins.
br/> Un altre dels punts a debatre en la propera sessió plenària és l'aprovació definitiva dels Estatuts del Consorci d'Inversions Públiques del Sud de Catalunya, que conformen els ajuntaments de Tortosa, Reus i Amposta. El proper mes de febrer es farà la primera reunió del Consell del Consorci.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.