Punt divers

Tortosa confia que Adif acabi el desmantellament de la catenària de les vies en desús en tres mesos

Els retards que acumula el projecte de desmantellament de la catenària i les vies en desús de l'antiga línia Tortosa-València, pas previ per continuar la via verda pel terme de Tortosa, fan que l'Ajuntament eviti fixar un nou calendari sobre quan estarà enllestida l'obra. Segons ha explicat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, Adif té previst acabar en tres mesos el desmantellament de la catenària, mentre que es confia que el Ministeri de Medi Ambient liciti l'obra de la via verda aquest mes de juliol. Paral·lelament a aquest fet, Bel ha explicat que ja s'està negociant amb l'Estat perquè quan s'acabi el desmantellament es permeti fer un pas 'temporal' de vianants entre l'estació i el carrer Ronda Docs.

Segons ha concretat l'alcalde, Adif ja ha retirat la catenària des del barri de Ferreries fins el pont del tren, i només queda treure la que arriba fins als topalls de l'estació. Bel ha recordat que aquest és només una part de la globalitat del projecte, que també inclou la rehabilitació i millora de les instal·lacions de l'estació i andanes. En aquest sentit, tot i no tenir cap informació oficial, l'alcalde no descarta que aquest projecte pugui veure's afectats per la retallada en inversions del govern espanyol. 'Estan modificant el projecte però encara no l'he vist i fins que no es liciten les obres no m'atreveixo a dir cap calendari més', ha assegurat.Precisament el ple del pròxim dilluns portarà a aprovació un conveni urbanístic entre l'Ajuntament i Adif. Segons ha detallat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, es modificarà el Pla Parcial Horta de Sant Vicenç per encabir uns terrenys d'Adif -de l'antiga línia a València- que faltaven per cedir. D'aquesta manera, Adif adquireix drets urbanístics futurs en el Pla Parcial, i a canvi cedeix l'ús dels terrenys a l'Ajutnament. La reducció dels sous, sense consensD'altra banda, el ple ordinari del mes de juny també aprovarà la reducció dels salaris, per contribuir a reduir el dèficit públic, als càrrecs electes i grups municipals. La proposta de l'equip de govern serà rebaixar el 10% del sou a l'alcalde i regidors, mentre que es reduirà en un 25% les retribucions que perceben els grups municipals. En el mateix ple, també s'ha de debatre una moció del grup municipal del PSC on proposa una reducció del 15% dels sous tant dels càrrecs electes com dels càrrecs eventuals o de confiança. L'alcalde ha assegurat que la proposta de l'equip de govern no s'ha consensuat amb la resta de grups perquè hi ha una formació política -PSC- que trenca el consens i el govern decideix prendre el seu acord. 'Hem reaccionat quan el principal grup de l'oposició no s'encomana a ningú i trenca el consens', s'ha justificat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.