Punt divers

El barri del Temple de Tortosa tindrà un nou aparcament gratuït de 130 places i un carril bici

L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat les obres de construcció d'un nou aparcament en superfície gratuït de 130 places al barri del Temple. El projecte també inclou la creació d'un carril bici que connectarà el passeig de Ribera amb el carrer Ferran d'Aragó i amb la Via Verda. L'aparcament s'ubicarà en un solar que ocupa prop de 3.000 metres quadrats de superfície i que està situat entre els carrers Enric d'Ossó i Mossèn Manyà, al costat del pont del Mil·lenari. La seva situació, en un dels principals accessos a la ciutat, contribuirà a reduir els problemes de mobilitat i d'aparcament al nucli urbà. Les obres s'inclouen en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) i tenen un pressupost de més de 365.000 euros.

El nou aparcament tindrà dos accessos, pels carrers Enric d'Ossó i Mossèn Manyà, i una sortida per Enric d'Ossó. El projecte també inclou la ubicació de dues noves illes de contenidors soterrats, la construcció d'una vorera al llarg de l'aparcament, la renovació de la vorera de Mossèn Manyà i l'enllumenat d'aquest carrer i del de Montserrat Viladrich. Complementant l'aparcament, l'Ajuntament habilitarà un parc infantil amb una zona enjardinada.En la presentació del projecte d'aquest dilluns, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha valorat 'molt positivament' l'evolució de les obres, que estaran acabades a finals d'agost, per tal que l'aparcament ja funcioni durant les Festes de la Cinta. Bel ha destacat que les noves places d'aparcament 'solucionaran els problemes' per estacionar en aquesta zona de la ciutat.Tal com ha explicat l'alcalde, el projecte del nou aparcament forma part d'un pla d'aparcaments endegat per l'Ajuntament de Tortosa en aquest mandat. Així, al barri de Ferreries es posarà en marxa pròximament un altre aparcament en superfície gratuït, als quals se sumaran els aparcaments soterrats projectats a la plaça del Carrilet -al Temple-, a l'edifici de les delegacions -al carrer Montcada-, a la plaça Mossèn Sol -al barri del Rastre-, i a la plaça Joaquim Bau -a Ferreries-, a més del previst a la zona centre de la ciutat quan Renfe alliberi els terrenys que actualment ocupa.El projecte inclou també la construcció d'un carril bici que transcorrerà en paral·lel a aquest aparcament, amb una longitud total de 710 metres. El punt de partida serà el passeig de Ribera, on enllaçarà amb el vial verd que la Direcció General de Costes ha de construir junt a la continuació de la Via Verda pel pont del ferrocarril. El carril bici continuarà pel carrer Mossèn Manyà, creuarà l'avinguda Generalitat, passarà pel passeig Jaume I, la plaça del Temple i el carrer Montserrat Viladrich fins a arribar al carrer Ferran d'Aragó, al costat del canal de la Dreta de l'Ebre. En aquest punt, aquest carril bici continuarà amb el que s'està construint en el projecte d'urbanització dels Portals de Ciutat Centre i Nord i que seguirà en sentit sud per la vora del canal. L'alcalde ha recordat que aquest nou tram de carril bici forma part de la xarxa urbana de carrils bici que a finals del mandat superarà els quatre quilòmetres.Les obres del nou pàrquing i del carril bici es financen amb el Fons Estatal d'Inversió Local i han estat adjudicades a l'empresa Servidel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.