Punt divers

La direcció i el consell escolar de l'IES Joaquim Bau de Tortosa dimiteixen perquè Educació els nega una nova línia

L'equip directiu, encapçalat pel seu director, Joan Serra, i el consell escolar de l'IES Joaquim Bau de Tortosa han presentat en bloc la seva dimissió després que el Departament d'Educació s'hagi negat a habilitar una nova línia d'ESO al centre perquè hi puguin estudiar un grup de 26 alumnes que havien demanat matricular-s'hi i, finalment, n'han quedat fora. Serra ha subratllat que el centre disposa de suficient espai per acollir els alumnes i ha emplaçat a l'administració a actuar respectant el dret d'elecció de les famílies. Professors i comunitat educativa del centre han demanat també la dimissió de la directora dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Marian Rojas.

'Un polític que ha de planificar sempre amb criteris al servei de la societat, que demana places en aquest institut i té espai, quin sentit té no donar la plaça on la gent no hi vol anar?', s'ha preguntat el mateix Serra, que ha comparegut públicament per valorar els motius de la dimissió acompanyat de l'equip directiu i un grup de professors del centre. I és que tot i les demandes de professors i pares al Departament d'Educació per resoldre així la 'situació excepcional generada', aquest hauria optat, definitivament, per crear una nova línia a l'IES de l'Ebre, sense haver obert formalment cap procés de 'negociació'.El conflicte arrenca després que en el procés d'assignació de places per a ESO en els diferents centres públics i concertats de la ciutat de Tortosa, un grup de 26 alumnes que havien posat l'IES Joaquim Bau com a primera opció es quedessin sense plaça assignada -habitualment es reparteixen entre els centres amb places pendents-. 'Com tots volen anar al centre seria fàcil ubicar una línia més a l'IES Joaquim Bau: és un dret constitucional que tenen els pares i tenim espai suficient l'any vinent perquè perdem algun dels grups actuals per dalt (pels cursos superiors)', ha argumentat. 'Amb aquest grup, l'any vinent tindríem el mateix nombre que enguany', ha reblat.Serra, que ha insistit en l'argument que el centre 'no vol créixer' i vol continuar mantenint-se en la franja dels 900 alumnes actuals per treballar amb 'qualitat', ha rebutjat que la negativa d'Educació respongui a la necessitat de respectar un suposat criteri d'equilibri de línies vers l'altre centre de la ciutat, l'IES de l'Ebre, de forma que la diferència no superés les dues línies. Segons el director però, l'any 2006, el Departament i els dos centres van acordar que l'IES Joaquim Bau s'habilitessin en funció de les necessitats educatives del centre, sense límit diferencial.'Dimitim per coherència: darrera d'aquest centre hi ha un projecte i la política educativa del Departament, amb la nova llei d'Educació, vol impulsar centres amb projecte propi, amb iniciatives i que tingui una identitat atractiva per a la societat, i un que ho aconsegueix el premia prenent-li els alumnes', ha resumit Serra, tot reiterant el 'compromís' de l'equip directiu amb les famílies al voltant d'aquest conflicte. 'Mentre no s'arregli la situació, presentarem la dimissió les vegades que faci falta. Hem de ser coherents', ha aclarit. El director ha garantit que, malgrat la dimissió, l'equip de professorat garantirà als alumnes la 'mateixa qualitat i atenció' prestada fins aquests moments. Tant el claustre com el consell escolar, a més, han aprovat sengles comunicats, que trametran al conseller d'Educació, Ernest Maragall, donant ple suport a la decisió del director, l'equip directiu i demanant obertament la dimissió de la directora dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.