Punt divers

Les obres dels aparcaments del Carrilet i de l'edifici de les delegacions de Tortosa començaran a principis del 2010

Les obres de l'aparcament del futur edifici de les delegacions de Tortosa, que es construirà al carrer Montcada, començaran el pròxim febrer, mentre que la construcció del pàrquing del Carrilet, al barri del Temple, s'iniciarà el mes d'abril. Amb aquests dos nous aparcaments, la ciutat comptarà amb prop de 400 noves places de pàrquing. El ple ordinari que tindrà lloc aquest dilluns al vespre aprovarà l'adjudicació definitiva del contracte de gestió de l'aparcament del Carrilet, mentre que el pròxim 17 de desembre s'aprovarà inicialment l'adjudicació del de les delegacions. D'altra banda, el ple també aprovarà inicialment el pla especial de la Torre del Prior, on es construirà un allotjament rural.

Tal com han explicat aquest dilluns l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, el projecte del pàrquing del Carrilet ha rebut al·legacions per part d'un regidor del grup municipal del PSC, Eduard Ena. Tot i així, després de l'anàlisi dels serveis tècnics i jurídics del consistori, el ple desestimarà el conjunt de les al·legacions, que es basaven en suposades irregularitats en la tramitació i documentació del projecte. Bel ha manifestat que el grup municipal del PSC ha presentat les al·legacions 'perquè ha vist que el pàrquing es farà tot i que ells havien dit que no seria així i que cap empresa n'estaria interessada'. En aquest sentit, Bel ha criticat que el PSC de Tortosa 'no fa oposició al govern local sinó a la ciutat', ja que 'sembla que no vulguin que es facin projectes i només intenten posar pals a les rodes'. Així, l'alcalde ha exigit als socialistes 'que rectifiquin aquesta actitud'.Per la seva part, el portaveu del PSC, Joan Sabaté, ha insistit que l'empresa adjudicatària del pàrquing del Carrilet no compleix amb els requisits necessaris per fer l'obra, ja que la documentació presentada correspon a una altra empresa. 'Falta un contracte mercantil que vinculi a les dues empreses. No estem posant pals a les rodes, però l'aparcament s'ha de fer correctament i no amb un expedient amb greus irregularitats', ha dit Sabaté. El portaveu dels socialistes ha exigit la màxima correcció del projecte i ha afegit que no passa res si l'inici de les obres es retarda uns mesos. 'Ens preocupa la gestió política, que no tècnica, de com s'ha tramitat l'expedient', ha conclòs.Altres punts del plenariLa regidora d'Urbanisme ha donat a conèixer que el ple d'aquest dilluns aprovarà inicialment el pla especial de la Torre del Prior, a la zona de Jesús, on el propietari d'uns terrenys vora la Torre vol construir un allotjament rural i de restauració. El ple ha d'aprovar aquest tràmit perquè es tracta de sòl no urbanitzable de protecció paisatgística. Un cop es doni el vist-i-plau a aquest tràmit, l'acord passarà a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre.A més, el ple aprovarà inicialment la modificació del POUM pel que fa a la zona del barri del Castell i la plaça de Sant Joan, per tal que l'Ajuntament expropiï uns edificis per enderrocar-los i restaurar-los, i així esponjar aquestes zones i ampliar els accessos. Així mateix, el ple aprovarà la congelació de les tarifes de l'aigua, el clavegueram, el transport urbà i la zona blava, entre d'altres.Constitució de Tortosa InnovaD'altra banda, abans de la celebració del Ple, tindrà lloc la primera junta general de la societat Tortosa Innova, en procés de creació i encarregada de gestionar el futur viver d'empreses de la ciutat. Durant la junta, es nomenaran els membres del consell d'administració, que serà presidit pel regidor republicà Ricard Forés. El pròxim dimecres és la data per a la constitució de l'empresa municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.