Punt divers

L'enderroc d'habitatges, primer pas per a la rehabilitació integral del barri de Sant Jaume de Tortosa

Tot i que el projecte encara no està enllestit, la rehabilitació integral del barri de Sant Jaume ha començat amb l'enderroc i desenrunament de divuit solars. Els primers enderrocs d'habitatges a la plaça Sant Jaume, que s'han fet aquest dimecres, permetran obrir un accés a la part del barri més deteriorada i que pel passeig de Ronda és impossible accedir. En aquesta zona, molt habitatges ja han caigut però s'han convertit en abocadors incontrolats on el servei de neteja ja no hi accedeix. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que els enderrocs són el primer pas d'un projecte que acabarà en vuit o deu anys, però pel qual ja no hi ha marxa enrere.

En aquesta primera fase s'enderrocaran un total de divuit solars dividits en dues illes: tretze habitatges entre els carrers Santa Anna, plaça Sant Jaume, travessera de Sant Jaume, Llarg de Sant Jaume, i travessera de la Ratlla de Sant Jaume; i cinc més entre la travessera de la Ratlla de Sant Jaume i el carrer Ratlla de Sant Jaume. D'aquests divuit solars, nou són propietat de l'Ajuntament, tres de l'Incasol, i la resta de particulars. Amb tot, l'Ajuntament els ha decretat tots en runa i els enderrocarà tots subsidiàriament. L'empresa que s'encarrega d'aquests enderrocs és Jaen Vallés S.L., i té previst enllestir la primera illa d'habitatges en un mes. El pressupost d'enderroc és de 240.000 euros.El projecte de rehabilitació del barri de Sant Jaume l'està elaborant el gabinet d'arquitectes Jornet-Llop-Pastor, i està previst que el tinc enllestit en quatre mesos. Tot i així, Bel ha explicat que la situació d'aquests habitatges i del barri a la zona que toca al passeig de Ronda feia necessària una actuació per fer neteja. 'Aquests enderrocs ens permetran entrar al barri i fer neteja', ha afegit.L'alcalde ha destacat la significació del dia d'avui però 'ja no hi ha marxa enrere' en la reconstrucció d'un barri que tardarà a reformar-se uns vuit o deu anys. Així, tot i que el projecte no està acabat de definir, Bel ha avançat que es dividirà en tres fases i que la primera serà la construcció d'un gran equipament públic amb un aparcament soterrani; i en una última fase es faria una plaça de nova planta a l'alçada de l'actual CEIP Remolins. El projecte també preveu la creació d'un nou carrer que esponjarà tot l'àmbit, creuant Sant Jaume des de la plaça de l'Absis fins a la plaça de la Immaculada.L'actuació al barri de Sant Jaume ocupa 1,7 hectàrees, i està previst mantenir una norantena d'habitatges i la construcció d'entre 80 i 90 més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.