Els Mossos d'Esquadra fan més de cent detencions al mes a les Terres de l'Ebre

Els delictes més corrents són els robatoris amb força a l'interior d'habitatges i de casetes de camp

Comandaments de diversos cossos policials, senadors, diputats, delegats territorials, alcaldes i representants sindicals, entre altres càrrecs, van assistir ahir a la celebració del Dia de les Esquadres de la regió policial dels Mossos d'Esquadra de les Terres de l'Ebre. Cal recordar que aquesta diada s'efectua anualment per regions policials, si bé ahir a l'Ebre la festivitat encara va adquirir més simbolisme, ja que es tractava de la primera edició des de l'arribada total de la Policia de la Generalitat a la demarcació de Tarragona.

En el transcurs de la celebració, que en aquest cas es va fer al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita, l'intendent i cap de la regió policial de les Terres de l'Ebre, Joan Figuera, va relatar que en aquest primer mig any «s'ha pogut identificar el nivell de delinqüència del territori», amb «xifres que s'estabilitzen en el miler de fets delictius al mes» –si bé va afegir que de cara a l'època estival aquestes dades podrien créixer en poblacions de la costa–.

En general, Figuera va especificar que els delictes més problemàtics són els robatoris amb força a l'interior d'habitatges tant de primera com de segona residència, situats principalment a les zones interiors de les comarques del Montsià i de la Terra Alta, així com en algunes casetes de camp on els pagesos guarden les seves eines. Amb tot, però, va subratllar que el balanç de resultats és positiu, ja que «s'ha aconseguit una disminució de furts i robatoris de prop del 45% en els darrers mesos». I paral·lelament, pel que fa al tràfic de drogues, l'intendent va concloure que s'estan intensificant els controls a les carreteres, a zones d'oci i a indrets on hi ha força concentració de persones, com el nucli antic i l'eix comercial de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.