Punt divers

Tortosa busca souvenirs de la mà dels artesans

El riu, la catedral, els Ports, el bestiari, la Festa del Renaixement, són alguns dels elements patrimonials, naturals, i culturals que poden ser potencials souvenirs de la ciutat de Tortosa. Des de l'Ajuntament, es creu que la ciutat encara no ha adaptat els seus espais o elements més emblemàtics al sector turístic, amb l'objectiu que el visitant es pugui emportar a casa un record de la ciutat. Per això, l'Ajuntament ha posat en marxa el concurs 'Empremtes de Tortosa', adreçat als artesans i dissenyadors de les Terres de l'Ebre, perquè creïn icones turístiques de la ciutat. Els artesans tindran un any per preparar les seves propostes que es presentaran en el marc de la fira Expoebre de l'any vinent.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, ha explicat que ja hi ha alguns objectes de regal que els turistes poden adquirir però que la finalitat és trobar productes singulars i únics que 'ens identifiquin i ens sentim com a propis'. Forés ha posat com a exemple les gàrgoles de la catedral, la barana del pont de l'Estat, el carrilet, o l'escut de la vegueria.Però a més dels elements i símbols que puguin ser identificatius de la ciutat, el director de l'Oficina de Turisme, Vicent Ruiz, ha detallat que, a més de tenir present la història i la cultura, és important conèixer la matèria prima del territori. 'Volem ampliar el ventall de productes turístics mirant de defugir del souvenir kitsch i cercant la identificació amb el nostre patrimoni. Tenim un jaspi molt característic, el boix, la pauma, la fusta de l'olivera o el fang, com a elements a tenir en compte per fer les nostres icones', ha manifestat. La iniciativa del concurs coincideix també amb la creació d'un curs de formació, organitzat per l'entitat Amics i Amigues de l'Ebre, adreçat a artesans. Segons ha explicat el dissenyador industrial que tutelarà el curs, Joan Antoni Blanc, la formació en aquest camp és molt necessària ja que 'ens trobem en la paradoxa que l'artesà domina molt la manufactura però no sap dissenyar. Es posen a fer però sense raonar que fan'. Així doncs, l'objectiu és que a través de la formació acadèmica, els artesans siguin capaços de traduir les icones en productes. Aquest curs tindrà dos cicles. El primer, que comença aquest divendres, està adreçat a l'assessorament per al disseny d'Empremtes de les Terres de l'Ebre, un concurs convocat pels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa (DIUE). El segon cicle, específicament creat per la iniciativa de Tortosa, serà un curs de disseny bàsic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.