Punt divers

L'alcalde de Tortosa sent 'frustració' pel retard que acumula la transformació del pont del tren en via verda

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha decidit trencar el seu silenci davant el retard acumulat en l'inici d'obres de la transformació de l'antic pont del tren en via verda, la continuació d'aquesta infraestructura, i l'arranjament dels murs fluvials. Bel ha afirmat sentir-se 'frustrat' davant els continus retards que el Ministeri de Medi Ambient ha anat afegint a l'obra, quan fa un any i mig que es va presentar el projecte acabat. L'alcalde ha assegurat que, fins ara, ser prudent amb tot el que fa referència a aquest tema però 'ja s'han passat de la ratlla'. A hores d'ara, només s'està pendent que es doni l'ordre de licitació del projecte que sembla que no seria abans de l'estiu.

Bel ha repassat el calendari del projecte que va entrar a l'Ajuntament al juliol del 2008, es va modificar, i que es va aprovar definitivament el desembre del mateix any, tot i que al novembre la subdelegada del govern espanyol a Tarragona, Teresa Pallarès, ja va fer una presentació pública de l'obra a la Cambra de Comerç de Tortosa. El projecte es va publicar al BOP al gener del 2009 i Patrimoni li va donar el vistiplau el febrer del 2009. Un problema amb la cessió d'uns terrenys per part d'Adif torna a retardar-ho però al març de l'any passat tot està a punt perquè es pugui licitar l'obra.'És un tema que està absolutament encallat i ja no sé si és per manca de voluntat o d'interès polític', ha afegit l'alcalde. Bel ha recordat que l'obra ha estat inclosa a tres pressupostos generals de l'Estat, i tot i assegurar que continuarà fent pressió al Ministeri de Medi Ambient, els darrers contactes fets apunten que 'anant tot bé' la licitació no es farà abans del mes de juliol. Les obres de prolongació de la via verda del Baix Ebre suposen la transformació del pont del ferrocarril per a la circulació de vianants i bicicletes, la creació de dos accessos a banda i banda de pont, la continuació del vial verd pel passeig de Ribera fins al pont del Mil·lenari, així com la prolongació dels murs del riu i la construcció de baranes com les que hi ha a l'avinguda Felip Pedrell. La inversió és de 5,7 MEUR. La via verda, un dels reclams que augmenta l'arribada de turistesCoincidint amb la denúncia feta aquest dimecres per l'alcalde, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Ricard Forés, ha presentat les dades de visitants a la ciutat durant la passada Setmana Santa. Precisament, una de les motivacions que atrau al turista que arriba a Tortosa és la natura, i en aquest apartat, l'interès creix entorn a la via verda. Pel que fa a les xifres de visitants, aquestes es mantenen respecte l'any passat amb 818 persones comptabilitzades per l'Oficina de Turisme.El perfil del visitant continua sent famílies amb nens, i la franja d'edat que més incrementa és la de 35 a 44 anys. Pel que fa a la procedència, creix el turisme de proximitat, fonamentalment la gent que arriba de Barcelona i l'àrea metropolitana. Una altra dada que s'ha volgut destacar és que cada cop la gent arriba a Tortosa perquè coneix la destinació i no com a lloc de pas, una diferència 'qualitativa' que, per Forès, 'comença a crear una certa fidelització'. D'altra banda, també s'ha fet balanç de la nova pàgina web de Tortosa Turisme que en només els quatre primers mesos de l'any ja compta amb més de 18.800 visites, mentre que en tot l'any passat van ser 32.800. Respecte els links que més visiten els turistes, el primer és l'apartat de gastronomia, seguit pel què fer, i on dormir. Respecte els actius turístics que més reclamen la seva atenció, destaca el passeig de les fortificacions, seguit de la catedral, els jardins del Príncep, i el centre d'interpretació del Renaixement.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.