Punt divers

La URV fa créixer en més d'un 50% el Campus de l'Ebre en quatre anys

El campus universitari de les Terres de l'Ebre ha crescut en més d'un 50% des de que, fa quatre anys, la Universitat Rovira i Virgili (URV) va assumir l'adscripció dels estudis que es feien a Tortosa. Segons ha explicat el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, en la inauguració del curs acadèmic, la dimensió del Campus ha crescut en més d'un 50%. Concretament, s'ha passat de prop de 400 alumnes a més de 600, s'ha incrementat en un 30% el professorat, i en més d'un 50% el personal d'administració i secretariat. Grau també s'ha mostrat satisfet perquè s'està avançant per dotar de prestigi i qualitat el Campus de l'Ebre, i confia poder posar en marxar un màster l'any vinent, així com un doctorat.

Grau ha recordat que els ensenyaments universitaris a l'Ebre s'han consolidat, així com la implementació dels nous graus, com els de magisteri. Així mateix, les obres de l'edifici del Campus ja s'han iniciat, amb l'objectiu que el curs 2011-2012 ja estigui en marxa; i també ja està en funcionament el primer centre de recerca, concretament en canvi climàtic, que permet tenir gent que està fent la seva tesi a Tortosa.Pel que fa a l'increment d'alumnat, el rector ha explicat que hi ha hagut un augment en empresarials, s'ha mantingut la xifra en infermeria, i sobretot, l'augment ha arribat dels estudis nous com és magisteri infantil i de primària. Amb tot, Grau ha assegurat que el projecte del Campus també inclou incrementar els diferents nivells de formació que hi ha i, per tant, que es pugui fer un màster o doctorar-se a l'Ebre. Així, per l'any vinent, està previst crear un màster oficial i també un doctorat. 'En un parell d'anys, els tres nivells al Campus: no aporten molts estudiants però sí qualitat, que és el que volem', ha manifestat.Actualment, el Campus de l'Ebre té 604 alumnes. D'aquests, 247 són d'infermeria, 160 d'empresarials, 134 de magisteri en educació infantil, 42 en magisteri en educació primària, i 21 en turisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.