Punt divers

Tortosa estudiarà fer del parc municipal un jardí botànic amb més de 600 espècies

La restauració del parc municipal Teodor González, la zona verda més important de la ciutat amb més de 42.000 metres quadrats de superfície, ja està enllestida. L'actuació ha permès renovar els drenatges d'aigües pluvials, el sistema de reg, la il·luminació, el mobiliari urbà, o rehabilitar zones emblemàtiques com la llotja, el llac vell i el nou. Però una de les accions més visuals ha estat la conversió d'algunes zones de gespa en parterres botànics amb més de 600 espècies, classificades pels climes de procedència: Austràlia, Califòrnia, Sudàfrica, Xile, i Mediterrani. L'actuació fa que l'Ajuntament no descarti, abans d'acabar el mandat, de poder convertir aquesta zona en un jardí botànic.

Tot i que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha admès que ara no és el millor moment per fer inversions addicionals, no descarta tirar endavant amb la classificació del jardí botànic, que aportaria a la ciutat un nou actiu turístic més. Precisament per aquest fet, de moment, no s'ha dut a terme la senyalització de les diferents espècies, condicionada a si tira endavant o no la possibilitat d'esdevenir jardí botànic.En l'àmbit de la jardineria, s'han eliminat també els arbres malalts o en mal estat per perill de caiguda i s'ha fet una poda de sanejament.Bel també ha reiterat que s'ha descartat el tancament del parc, com el seu govern havia previst en un primer moment, pels consells dels tècnics que han assegurat que els actes vandàlics es donen més en recintes tancats que en espais oberts. 'Crec que si l'haguéssim tancat ens hauríem equivocat. La tendència ara és obrir-los', ha reconegut Bel, que ha explicat que tot i que han patit alguna arrencada de plantes, no s'ha hagut de lamentar cap acte incívic més. Amb l'objectiu de donar a conèixer el resultat dels treballs de millora al parc municipal, l'Ajuntament ha organitzat per al proper dissabte 5 de juny una diada festiva. Els actes s'iniciaran a dos quarts d'onze del matí amb una cercavila de grups de dolçainers i a partir de les onze es faran tallers, jocs i atraccions infantils en diversos punts del recinte. També hi haurà una exposició de dracs i bèsties, parlaments institucionals, i un concert de música tradicional. La inversió total de l'obra és de 687.000 euros, finançats pels fons estatal FEIL.Els coloms i el CarriletD'altra banda, l'alcalde també ha anunciat que, des de l'àrea de Serveis, s'està treballant amb diferents empreses per reduir la població de coloms, no només al parc municipal, sinó a tota la ciutat. 'Ho volem fer amb tot el respecte, complint la legalitat, i sense ferir sensibilitats, però hem d'intentar controlar-ho', ha explicat Bel.Així mateix, i sobre l'antiga màquina del Carrilet, l'alcalde ha explicat que han deixat la seva restauració en stand-by a l'espera de decidir si li fan petits arranjaments i la pinten, inutilitzant-la perquè torni a funcionar; o si troben suport d'altres entitats i administracions per fer una inversió més potent de restauració perquè un dia pugui tornar a funcionar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.