Punt divers

Veïns de Baix Pallars reclamen que la variant de Gerri no destrueixi el poble de Compte

L'Associació de veïns Lo Pedrís han presentat un total de catorze al·legacions al projecte de la variant de Gerri de la Sal (N-260) i 150 signatures contraries al projecte plantejat. Entre les principals reclamacions hi ha la de salvar el poble de Compte i garantir els accessos als nuclis de la banda de Peramea. El projecte de la variant contempla arrasar aquest nucli. Els membres d'aquesta associació per donar a conèixer el projecte plantejat i la seva proposta faran campanyes informatives i no descarten accions més contundents per fer sentir la seva veu. Aquests veïns són partidaris de fer una variant però creuen que la proposada no s'adapta a les característiques de la zona on s'ha de fer.

Gabriela Muñoz, veïna de Compte, poble que la variant destruirà, diu que va comprar la casa fa 20 anys i que hi ha anat fent reiterades reformes amb els permisos municipals i que ningú li ha dit que en un futur li tirarien a terra per construir una variant. Gabriela Muñoz, explica que lluitarà fins al final per intentar salvar casa seva i la resta del poble. En aquest poble hi ha dues cases però diu que es més el valor sentimental que li representa que el valor econòmic que li puguin pagar de la casa.El projecte de la variant, obra del Ministeri de Foment, en cap cas anomena Compte com a poble i sí com a dos cases en estat ruïnós, fet que molesta als veïns donat que és un poble amb dos cases rehabilitades. Aquest és un dels motius que ha portat a l'Associació a presentar al·legacions.Els veïns també al·leguen que de fer-se la proposta presentada comportaria riscos innecessaris per la seguretat vial i plantegen la construcció de dos rotondes per salvar el poble de Compte i garantir l'accés a la variant als veïns dels nuclis petits. Aquests veïns argumenten que s'ha pensat la carretera per anar més ràpid del que es pot abans i després de Gerri. Als veïns dels nuclis agregats del municipi de Baix Pallars, els de la carretera de Peramea i del barranc d'Ancs, se'ls obligarà a seguir passant per l'interior de Gerri de la Sal, cosa que no resol el problema existent de circulació per dins del nucli urbà de Gerri, donat que no tindran connexió amb la N-260. Aquest aspecte els suposaria haver de fer uns 3 quilòmetres més a diari. Aquest aspecte, diuen els veïns, que els fa pensar que la variant no està dissenyada per la funcionalitat de la gent del territori. L'allargament del trajecte suposarà dilatar el temps de resposta a aquests pobles en cas d'emergències, argumenten.Els veïns també estan molestos perquè cap de les al·legacions fetes al projecte que els van presentar fa tres anys han estat contemplades. Per donar a conèixer el projecte, cosa que no ha fet cap administració, inclòs l'Ajuntament, els veïns faran sessions informatives i no descarten accions més contundents per fer sentir la seva veu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.