Punt divers

La remodelació integral de l'estació de tren de Tortosa començarà a la tardor

TERRES DE L'EBRE

Les obres de remodelació de l'estació de tren de Tortosa podrien iniciar-se el pròxim mes d'octubre, segons han informat tècnics d'Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) en la constitució de la comissió de seguiment entre l'ens ferroviari i l'Ajuntament de Tortosa. Segons ha explicat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, Adif està acabant el procés d'aprovació del projecte i té previst licitar les obres en un mes amb l'objectiu d'iniciar-les a la tardor. El període d'execució seria de sis mesos, i és el pas previ perquè es desafectin els terrenys en desús de Renfe al centre de la ciutat i s'iniciï el procés de remodelació urbanística d'aquest espai de l'eixample.

Per poder tirar endavant les obres, l'Ajuntament de Tortosa presentarà un aval de 2,6 MEUR, sense renunciar a buscar, mentrestant, altres vies de finançament pel projecte. Bel ha recordat que l'actuació que es farà a Tortosa és similar a la de l'estació de la Sagrera a Barcelona. 'Som conscients que si en altres llocs s'han buscat altres solucions també les podem buscar aquí. Hem d'estudiar com financem aquestes obres, però no ens podem permetre aturar el procés mentre ho decidim, per això presentarem l'aval', ha explicat Bel.El projecte preveu la remodelació de l'estació de manera integral, amb cinc vies en funcionament, andanes elevades, i desapareixerà el pas soterrani entre vies. A més es construirà una nova marquesina, s'instal·larà nou mobiliari i senyalització.No serà fins que estiguin acabades aquestes obres que Adif haurà de desafectar els terrenys en desús, amb la retirada de vies i la catenària. Quan acabi aquesta desafectació, l'Ajuntament podrà iniciar el procés expropiatori, amb un cost d'uns 3 MEUR, i que permetrà alliberar aquest espai al centre de la ciutat.En la reunió d'aquest dijous, que s'ha celebrat a l'Ajuntament de Tortosa, també s'ha parlat de la cessió de l'estació de la pedania de Campredó. L'alcalde ha explicat que Adif considera que la cessió de l'edifici ha de ser a canvi d'una contraprestació, i que ara l'Ajuntament presentarà el projecte amb els usos que vol fer de l'estació i la inversió prevista. A partir d'aquí, Adif i l'Ajuntament s'hauran de posar d'acord amb el preu d'aquesta contraprestació o lloguer. Bel també ha explicat que ha aprofitat la reunió per plantejar una proposta a Adif perquè l'estació estigui oberta fins que hi hagi combois en servei (actualment tanca a les nou de la nit, abans que arribi l'últim tren). La comissió de seguiment de l'execució del conveni per a la millora de la integració del ferrocarril està presidida per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i per part de l'Ajuntament també hi formen part la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé; i el regidor de Mobilitat i Transport, Valentí Marín. Per part d'Adif, han assistit el director d'Urbanisme d'Actuacions Administratives de la Direcció General de Patrimoni d'Adif, i el gerent territorial Nordeste d'estacions de viatgers, i tres tècnics més de l'ens ferroviari. Està previst que es tornin a reunir el pròxim mes de setembre, tot i que no es descarta que es pugui celebrar una nova trobada el mes de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.