Punt divers

Adif opta ara per retirar les catenàries i les vies en desús de Tortosa abans de remodelar l'estació de tren

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ja ha adjudicat les obres de desmantellament de vies i catenàries en tot el traçat comprès entre l'estació de tren i el barri de Ferreries, incloent el pont del ferrocarril. Així ho ha explicat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, després de la reunió de la comissió de seguiment entre l'Ajuntament i Adif per avançar en l'execució del conveni per a la millora de la integració del ferrocarril. Així doncs, l'ens ha canviat ara el calendari previst en el projecte i la remodelació de l'estació de tren de Tortosa que haurà d'esperar encara uns mesos.

Amb tot, s'iniciarà en breu la retirada de les catenàries i vies en desús, amb l'objectiu de tenir-ho enllestit al gener, per després desafectar els terrenys. Un cop acabada la desafectació dels terrenys, s'espera que durant el primer semestre de l'any vinent, l'Ajuntament ja podrà iniciar l'expropiació per alliberar aquest espai per la ciutat, així com tramitació del pla de millora urbanística. L'alcalde ha recordat que el retorn d'aquests terrenys permetran canviar la configuració urbana de la ciutat, ja que permetrà esponjar l'eixample. En aquesta zona, està previst la construcció d'un aparcament, un nou espai públic, i edificació. Pel que fa a les obres de remodelació de l'estació de tren que havien de començar aquesta tardor, l'alcalde ha avançat que els tècnics d'Adif encara estan treballant per trobar una solució tècnica al projecte relativa a la dimensió de les andanes. Amb tot, Bel confia que aviat es pugui comptar amb una proposta definitiva per poder posar data a l'inici d'obres. En tot cas, es manté que les obres de remodelació de l'estació es duguin a terme durant el 2010. El projecte preveu la remodelació de l'estació de manera integral, amb cinc vies en funcionament, andanes elevades, i desapareixerà el pas soterrani entre vies. A més es construirà una nova marquesina, s'instal·larà nou mobiliari i senyalització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.