Punt divers

El sistema de vot informàtic ha funcionat bé a Lleida tot i que poca gent ha fet servir el DNI electrònic

L'aplicació del suport informàtic per agilitzar el procés de votació i el recompte final dels vots ha funcionat correctament a Lleida. L'única incidència que hi ha hagut ha estat en una mesa situada al col·legi episcopal, on el sistema informàtic ha deixat de funcionar perquè s'ha espatllat el llapis de memòria. La mesa, però, ha pogut seguir fent el procediment de vot tradicional. El delegat del govern espanyol a Lleida, José Ángel Flores ha destacat que tot i aquesta petita incidència, Lleida és l'única ciutat que ha obert tots els Col·legis Administrats Electrònicament (CAE). Poca gent ha usat el DNI electrònic perquè no es recordava del número secret (PIN) de la targeta.

El sistema informàtic de suport a aquestes eleccions europees l'ha fet l'empresa Indra situada al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny. Tot i que el sistema permetia llegir el DNI electrònic, poca gent l'ha usat perquè no es recordava del número PIN de la targeta. La cap de l'àrea de processos electorals del departament de Governació de la Generalitat, Pilar Pérez, ha valorat positivament el primer cop que es fa l'observació d'aquest procés a Lleida però ha remarcat que s'haurà de fer alguna cosa per aconseguir que la gent usi el DNI electrònic. L'observadora de la Generalitat ha visitat 20 meses de la ciutat de Lleida per supervisar el procediment.La participació ciutadana a les eleccions europees a la demarcació de Lleida era del 18'4% a les dues del migdia i del 25'36% a les sis de la tarda. Una participació molt més baixa que en els anteriors comicis on a les dues del migdia havien votat un 20'46% dels electors i a les sis de la tarda un 28'30%. A Lleida ciutat les dades de participació eren semblants amb un 19'68% a les dues de la tarda i un 25'91% a les sis de la tarda.  A última hora de la tarda molta gent ha votat després de passar el dia fora. A les vuit de la tarda s'han tancat els col·legis electorals per fer el recompte i les dades de participació que s'han anat donant durant la jornada s'han pogut conèixer en set minuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.