Evacuen una vintena de veïns de Figueres per una explosió de gas butà

L'incident no va causar ferits, però va afectar una paret de la balconada que va caure al pati interior

No hi va haver ferits, però l'ensurt no se'l trauran del cos fins d'aquí a molts dies. Una vintena de veïns d'un bloc de pisos de Figueres van haver de sortir ahir corrents de casa seva després que es produís una forta explosió en un dels immobles. Segons van informar fonts dels Bombers de la Generalitat, l'explosió d'una bombona de gas butà en un pis situat a la quarta planta del carrer Aquari va alertar els serveis d'emergència, que van obligar a desallotjar els veïns dels seus immobles com a mesura de precaució.

La forta deflagració, que es va produir per l'explosió de la bombona de gas butà, va perforar una de les parets de l'immoble afectat que fa de balconada. La runa que es va desprendre de la paret, que no va afectar cap dels veïns de l'edifici, va caure al pati interior de l'edifici sinistrat. A més, l'explosió va afectar la paret d'aquest pati i una rentadora que tenien els veïns afectats.

Un cop els Bombers de la Generalitat van haver inspeccionat l'edifici, van donar l'ordre perquè tots els veïns de l'edifici –un bloc de cinc pisos– poguessin tornar als seus domicilis. En canvi, els propietaris de l'immoble afectat van haver d'esperar l'informe dels tècnics per tornar a entrar al pis.

S'ensorra un edifici al nucli antic de Tortosa

josep medina / ACN

L'interior d'un edifici deshabitat del nucli antic de Tortosa es va esfondrar ahir a la matinada, però no va causar ferits. Els bombers van acudir al lloc dels fets i van desallotjar una desena de veïns, d'origen immigrant, que eren a l'immoble del costat. Ahir al matí, l'Ajuntament va ordenar que es tapiessin els accessos als dos immobles afectats, mentre s'intenta localitzar els propietaris de les cases. Ferran Bel, alcalde de Tortosa, va demanar l'informe tècnic de l'arquitecte per determinar la gravetat de l'incident, i en una compareixença ahir al migdia va avançar que l'estat en què han quedat els dos immobles fa preveure que s'hagin d'enderrocar completament. D'altra banda, Ferran Bel va fer una crida als propietaris d'edificis a ser conscients del que suposa no tenir-los en l'estat adequat. «Qui lloga un edifici que no està en condicions posa en risc la vida de les persones», va sentenciar l'alcalde de Tortosa. A més, hi va afegir que l'Ajuntament és estricte i, per ajudar a evitar que passin fets com el d'aquest dissabte, per empadronar-se a la ciutat demanen, entre altres requisits, la cèdula d'habitabilitat. Pel que fa als deu veïns que residien al número 4 del carrer Sant Antoni i que van ser desallotjats preventivament, l'Ajuntament va aixoplugar-ne tres en un allotjament temporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.