Successos

La Caritat haurà de pagar pels crims de Vila

El geriàtric ha comparegut en la causa en qualitat de responsable civil

La Caritat, entitat regida per un patronat amb participació municipal, ha comparegut, representada pel lletrat Joan Cañada, en la causa judicial en qualitat de responsable civil subsidiari. És a dir, l'entitat consta com a part acusada per respondre civilment a les accions penals del seu zelador, a l'hora d'assumir les possibles indemnitzacions que es fixin a les famílies de les víctimes. Des del punt de vista de l'entitat, doncs, no és vàlid el plantejament que feia ahir Carles Monguilod, advocat de Joan Vila, que assegurava que per a l'assassí confés li era igual confessar tres crims que trenta perquè els anys de condemna que acabarà complint seran els mateixos, perquè s'acaba aplicant el triple d'anys de la pena major imposada. Pel que fa a les possibles indemnitzacions, que el geriàtric haurà d'assumir, és evident que no és el mateix indemnitzar els familiars de trenta víctimes. En un comunicat públic, La Caritat ha exposat que no eludirà les responsabilitats que es puguin derivar de l'actuació de Joan Vila, que va ser contractat per la direcció del centre ara fa uns sis anys i que constava com a auxiliar d'infermeria del centre. El centre també ha anunciat que adoptarà les mesures pertinents respecte de la relació laboral de Vila amb el centre.

Per la seva part, l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, també va emetre ahir un comunicat en què indica: “No puc permetre que l'acció d'una persona pertorbada, situació que es pot donar a qualsevol lloc del món, disminueixi la nostra confiança en les persones i institucions que de manera admirable atenen les necessitats de la gent gran”. A Olot, les institucions es decanten per tornar a la normalitat i tancar l'episodi del zelador assassí, mentre que el fiscal, el jutjat i els Mossos treballen encara per comprovar si les accions criminals del zelador abasten molt més dels tres crims que ha confessat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.