Successos

Els veïns es manifestaran divendres i a finals de febrer

El lema de la concentració serà “Contra la delinqüència i per la convivència”, tot i que s'ha de definir

No busquen l'enfrontament entre immigrats i autòctons, sinó entre delinqüents i ciutadans

L'associació de veïns del barri Centre de Salt han convocat una manifestació divendres que ve i n'hi ha una altra de prevista que es faria a finals de febrer. Quant a la d'aquesta setmana, fonts de la junta directiva han dit que el lema de la concentració seria “Contra la delinqüència i per la convivència”, però encara està per concretar. Tot i que l'acte de protesta està organitzat des de l'associació de veïns del Centre de Salt, està oberta a tots els ciutadans i entitats que estiguin en contra de la violència que s'està produint aquests dies al municipi.

Es llegirà un manifest

Durant la concentració de divendres es llegirà un manifest en relació amb els actes vandàlics i de delinqüència ocorreguts al barri. Segons l'associació, no es tracta de buscar un enfrontament entre immigrats i autòctons, sinó entre delinqüents i ciutadans.

En un comunicat que va fer públic l'associació veïnal i amb relació als fets ocorreguts des de divendres, aquesta revela que “qui cremava contenidors, trencava vidres i malmetia vehicles estacionats a la via pública eren menors d'edat, molts d'ells considerats inimputables per la legislació espanyola, en raó de la seva curta edat”. És per això que l'entitat fa una crida per “exigir que aquesta circumstància no permeti que aquests fets quedin impunes i el càstig que mereixen recaigui sobre els seus pares o tutors”. Així mateix, des de l'associació de veïns del barri Centre de Salt s'apunta les persones responsables d'aquests aldarulls: “Qui movia els fils d'aquests fets vandàlics i de delinqüència eren majors d'edat”.

Apunten a El Hassani

També es fan ressò d'informacions que afirmen que Morad El Hassani, delinqüent multireincident, era un dels que donaven instruccions als menors. En aquest sentit també l'entitat exigeix en el comunicat que “si es comprova la veracitat d'aquests fets, se li apliqui la llei amb la màxima contundència. Individus com aquest no han de tenir cabuda en la nostra societat, i si aquesta li permet seguir passejant per Salt, llavors exigim que es canviï la llei”.

Per altra banda, des de l'associació de veïns del barri Centre de Salt diu que “continuaran treballant per ajudar a restablir la convivència, per ajudar a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i per recuperar l'orgull de ser veïns de Salt”.

Ple suport a la policia

“Els actes vandàlics i de delinqüència al barri Centre de Salt mereixen el nostre rebuig més contundent i la nostra condemna absoluta”, conclou el text del comunicat, que reitera “el ple suport a l'actuació de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra durant aquests fets”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.