Successos

successos

tarragona

El conductor implicat en el xoc mortal a l'N-340 anava begut

Els Mossos van efectuar la prova d'alcoholèmia a l'home, que va quintuplicar la taxa permesa

Foment millora la senyalització horitzontal al tram on han perdut la vida set persones des del gener

Es desplomen els arguments que situaven la suposada manca de seguretat viària a la carretera N-340, a la frontera entre els termes de Tarragona i Altafulla, com l'origen principal dels tres accidents mortals que s'han registrat en aquest tram en els darrers quatre mesos, i a conseqüència dels quals ja han perdut la vida set persones. Segons van confirmar ahir els Mossos d'Esquadra, el conductor del vehicle que diumenge passat va envair el carril contrari i va col·lidir contra un camió en el punt quilomètric 1.171, en sentit Barcelona, va quintuplicar la taxa d'alcohol permesa –en la prova que els efectius li van realitzar va marcar 1,14 mil·ligrams per litre d'aire expirat, quan el màxim és de 0,25–.

Aquest elevat índex és constitutiu de delicte i, de fet, la policia de la Generalitat ja ha obert diligències penals contra l'automobilista, de 41 anys. L'home podria ser detingut quan obtingui l'alta mèdica, ja que a causa del xoc va haver de ser evacuat a l'hospital de Santa Tecla, on ahir continuava ingressat en estat greu. Com a conseqüència de la fatídica topada, també va morir una jove de 27 anys, i veïna de Tarragona, que anava en un dels seients de la part posterior; mentre que dos ocupants més del turisme –un home de 70 anys i una dona de 60– van resultar ferits i van ser traslladats a l'hospital Joan XXIII.

També el 13 de març dues veïnes de Torredembarra i els seus dos fills van morir després que l'automòbil en què viatjaven se situés al carril contrari, al quilòmetre 1.172, en sentit sud. En aquest cas, la conductora no disposava de carnet. Llavors, però, tot i que els motius de l'accident també van ser aliens a l'estat de la via, representants dels consistoris de Tarragona, Altafulla, la Riera de Gaià i Torredembarra van posar de relleu que la conductora s'hauria pogut confondre per la senyalització vertical existent i van reclamar que es pintessin al terra fletxes que indiquessin més bé que els dos carrils en aquest trajecte no són de sentit únic. La sol·licitud ha tingut els seus efectes, ja que diversos membres de la unitat de carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona van dur a terme ahir treballs de millora de la senyalització horitzontal en l'enllaç de l'autovia A-7 amb l'N-340, a l'altura de la Móra.

Malgrat que els informes tècnics validen les indicacions del tram, la mesura reforça visualment la separació entre els dos sentits de circulació i deixa més clara l'orientació de cada carril. Per això, el recorregut entre els quilòmetres 1.171,5 i 1.172,3 s'ha delimitat amb una doble línia blanca que consta d'un illot central en el qual hi ha franges obliqües pintades a l'interior.

LA XIFRA

7
víctimes
hi ha hagut a l'N-340, a Tarragona, en quatre mesos. En el primer sinistre, al gener, van morir dos nois.

LA FRASE

Reclamaré al govern que es desdobli l'N-340 entre la Móra i Altafulla per evitar accidents
Josep Maldonado
senador del grup parlamentari de convergència i unió (CIU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.