Successos

La policia de Torredembarra realitza controls a l'estació per dissuadir els venedors

Diverses patrulles se situen a la terminal per localitzar les persones que fan parada al municipi per comercialitzar els seus productes, i que solen provenir de Salou

El negoci del top manta no és una pràctica gaire estesa a Torredembarra, si bé, com a mesura preventiva, des de la policia local s'han dissenyat estratègies per evitar que aquest fenomen guanyi terreny al terme, tal com passa en algunes de les seves localitats veïnes. D'entre les accions que els serveixen per minimitzar-ne la proliferació, hi ha els controls, gairebé cada dia, que els agents duen a terme a l'estació de tren. Segons detalla l'inspector en cap, Josep Gili, en aquests dispositius, “diverses patrulles se situen de manera estàtica a les proximitats de la terminal”. “Mitjançant aquest mecanisme localitzem els manters que fan parada a la població per vendre els seus productes i que, principalment, provenen de Salou. Els operatius també originen un efecte dissuasiu, ja que alguns dels infractors decideixen continuar el seu trajecte pel simple fet de veure la presència policial, que els empeny a passar de llarg”. En la mateixa línia, la policia local de Torredembarra té a l'estiu efectius de reforç: “Destinem sis agents a la platja. A cadascun els pertoca la vigilància d'entre 2,5 i 3 quilòmetres. Com que es van movent a peu o en moto pel passeig marítim, fan difícil als top manta que s'hi puguin instal·lar. La nostra resposta, per tant, és molt ràpida, i no només amb aquest tema, sinó també a l'hora d'evitar massatges il·legals als banyistes, petits furts o socórrer persones que han tingut un accident, com una picada de medusa”.

LES FRASES

A l'estiu disposem d'un reforç de sis agents a la platja. Cadascun s'encarrega de vigilar uns 2,5 km
Josep Gili
inspector en cap de la policia local de torredembarra
A Salou hi ha pocs ‘top manta'. Només tenim algun venedor ambulant, però no abaixem la guàrdia
José Luis Gargallo
cap de la policia local de salou

“A Salou aquest problema està bastant acotat”

El cap de la policia local de Salou, José Luis Gargallo, comenta que aquest estiu no tenen previst desplegar cap mesura extraordinària contra el ‘top manta': “Al municipi, aquest problema és gairebé inexistent. Fins ara ens ha funcionat realitzar petites accions, ja que és un treball del dia a dia. Tot i això, no abaixem la guàrdia i fem accions conjuntes amb els Mossos, la Polícia Nacional o la SGAE”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.