tarragona

Risc extrem d'incendi en el 90% del territori català

El centre de coordinació operativa de Catalunya va activar ahir el nivell 2 del pla Alfa en 37 de les 41 comarques pel risc extrem d'incendi que hi ha com a conseqüència de les altes temperatures. El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, va explicar que és la primera vegada que es dóna aquesta situació aquest estiu. En aquestes comarques es recomana extremar la vigilància i llaurar els camps dels perímetres de la zona urbana i dels voltants de les residències, masos i urbanitzacions aïllats, i també de les instal·lacions agrícoles i ramaderes. L'alerta prohibeix totalment l'encesa de foc i el llançament de burilles i mistos, a més de no poder circular amb vehicle fora dels camins autoritzats.

La Generalitat també ha restringit l'accés a les muntanyes de Tivissa-Vandellòs, Prades, el Montsant i els Ports de Tortosa Beseit, a la demarcació de Tarragona, i també al massís de Cadiretes, de la demarcació de Girona. A aquests paratges només podran accedir-hi els veïns de la zona, tal com estableix el nivell 3 del pla Alfa, el nivell màxim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.