«Controlar» la Real Sociedad i el Real Unión d'Irun

Jordi Cantillo Fontanals és el responsable de diverses empreses com Voices of Sifredus o Anius Finanzas que tenen domicilis socials en municipis com Girona, Salt i Lloret. Els seus negocis es basen en la venda d'aparells electrònics a través de la xarxa i en la comercialització de productes financers. També ha fet algunes operacions relacionades amb el sector de venda de cotxes. Cantillo no és gaire conegut a les comarques gironines, però, per contra, és un personatge mediàtic al País Basc, sobretot en el món del futbol. És un dels màxims accionistes individuals de la Real Sociedad i l'any 2004 ja va començar a aparèixer públicament en diverses assemblees. Sempre s'ha posicionat en contra de les gestions dels presidents i entre l'any 2007 i 2008 va començar a gestar l'anomenada Plataforma 5%, que tenia com a objectiu aconseguir un 5% del capital de la Real i forçar eleccions en un club que està immers en una complicada situació econòmica i amb administradors concursals pel mig. El mes de juny va anunciar que el seu grup ja tenia el 7% i que a l'octubre demanarà eleccions. La notícia de la seva detenció va provocar ahir una allau de comentaris en un fòrum de la Real Sociedad i es va comprovar que Cantillo és un personatge que aixeca tantes passions com també crítiques. Ara s'haurà de veure si aquests problemes a Girona l'afecten en el seu projecte futbolístic de Sant Sebastià.

Però aquí no s'acaba la vinculació de Cantillo amb el futbol basc. L'any 2008, una de les empreses que ara investiga la policia, Anius Finanzas, es va convertir en el patrocinador principal del Real Unión d'Irun, que militava a la segona divisió B. L'equip va lluir durant tota la temporada el logo d'Anius Finanzas. Va ser una campanya històrica per al Real Unión, perquè van eliminar el Real Madrid de la copa del Rei i van pujar a segona divisió A. Cantillo també va portar al club el mític exjugador de la Real Sociedad Roberto López Ufarte, que es va convertir en el director esportiu del Real Unión. López Ufarte també era assessor de Cantillo, que volia comprar jugadors a través d'Anius Finanzas. El projecte se'n va anar en orris i Cantillo i el club van trencar relacions. Aquest any l'equip ja ha canviat el patrocinador.

Aquest conflicte d'ara de Cantillo amb la justícia no és el primer que té a Girona. El 1996, va ser condemnat per un delicte de lesions a nou mesos de presó quan es va enfrontar amb un home. El conflicte s'emmarcava en una llarga polèmica que va haver-hi per la urbanització del sector Mas Llunès, a Bescanó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.