En llibertat l'empresari gironí acusat d'estafar els empleats amb crèdits

Cantillo admet que hi ha uns deu préstecs a nom dels treballadors, però que ell no hi té res a veure

Cantillo va ser detingut dimecres i ahir a les cinc de la tarda va declarar al jutjat d'instrucció número 1 de Girona. La seva declaració va durar poc més d'una hora i va sortir en llibertat a quarts de set. Durant la seva compareixença, el fiscal no va demanar cap mesura preventiva de presó, tot i que l'empresari s'haurà de presentar cada quinze dies als jutjats perquè continua imputat per un delicte d'estafa. El seu advocat, Benet Salellas, va assegurar que Jordi Cantillo té la intenció de pagar el que deu als treballadors d'Anius Finanzas i que no té cap responsabilitat en alguns crèdits que es van assignar als empleats. Salellas va recordar que la investigació està en fase embrionària i ara s'ha de veure si algú va suplantar la identitat dels afectats a l'hora de formalitzar els crèdits i també s'ha d'esbrinar per què les entitats financeres van acceptar aquestes operacions. Va reiterar que cap treballador ha rebut ni una sola quota i que l'objectiu d'aquests crèdits, fos qui fos el responsable, no era enriquir-se, sinó refinançar el deute amb els empleats.

Cantillo va corroborar que algú d'Anius havia autoritzat les operacions i que quan ell es va adonar de l'existència dels préstecs va intentar cancel·lar-los i que ara continuarà les gestions amb els bancs. «Entenc la situació dels treballadors i vull solucionar-ho.»

Anius Finanzas té 36 empleats i és possible que hi hagi algun altre afectat d'un segon negoci de Cantillo, Voices of Sifredus. Salellas va apuntar que els Mossos d'Esquadra treballen amb una llista de 25 treballadors i ara han de comprovar quants tenen crèdits irregulars al seu nom.

LES FRASES DE CANTILLO

«Quan els Mossos em van detenir, vaig pensar que s'equivocaven»
«Entenc que els treballadors puguin estar enfadats perquè no han cobrat, però jo no vaig signar els crèdits ni tenia accés a cap compte dels empleats. Ara, s'haurà de veure qui va ser. Fins i tot, jo tinc un préstec al meu nom que no he autoritzat»
«Aquest últim projecte d'Anius no ha funcionat, però hi ha el compromís de pagar els empleats»
«Hi ha gent de l'empresa que no hauria d'haver ocupat certs càrrecs. A alguns directius els estiraria les orelles, perquè han marxat de vacances enmig d'aquest enrenou»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.