Un conductor que anava begut i drogat mata un ciclista a Tarragona

La víctima anava a veure la Vuelta i el conductor està detingut per un presumpte delicte d'homicidi imprudent

Josep Oró Plans, de 56 anys i veí de Manresa, era soci de la Penya Ciclista Bonavista de la capital del Bages des de l'any 1980, i una persona força coneguda en el món del ciclisme amateur. Fins i tot, participava en algunes curses i exercia habitualment de speaker en altres, entre les quals l'escalada a Montjuïc, segons van explicar fonts properes al seu entorn. Roser Gros, la presidenta de la penya manresana, va manifestar a l'ACN que la víctima havia anat fins a Tarragona per veure passar el pilot en la cinquena etapa de la Vuelta a Espanya, que havia de sortir a la una del migdia des de la capital del Camp. Malauradament, ja no hi va ser a temps, perquè abans de les 12, al punt quilomètric 9,4 de l'autovia entre Tarragona i Salou, la seva bicicleta va ser encalçada per un turisme conduit per un veí de Tarragona, de 32 anys, que va marcar una taxa de 0,54 mg/l en el posterior control d'alcoholèmia que li van practicar, i també va donar positiu per consum de cocaïna en la prova de detecció de substàncies estupefaents.

Per aquests fets, els efectius dels Mossos d'Esquadra van detenir el jove –que va sortir il·lès de l'accident–, com a presumpte responsable d'un delicte contra la seguretat viària per alcoholèmia positiva i conducció sota els efectes de substàncies estupefaents, i també com a autor d'un delicte d'homicidi per imprudència.

Precedents

Tot i que en un primer moment aquests casos s'acostumen a encarrilar amb l'ingrés de l'infractor a presó, sovint els detinguts queden en llibertat. Almenys això és el que es dedueix si es fa una repassada dels precedents més destacats: en dos casos cridaners registrats entre el 2006 i el 2007, un camioner begut (0,84 mg/l) que va atropellar la conductora d'un monovolum; el conductor d'un tot terreny que va envestir una ciclista embarassada a Castelldefels, i un motorista que conduïa pel voral i va matar una nena de sis anys i en va ferir l'àvia a Reus, van quedar en llibertat amb càrrecs. En canvi, sí que van ser condemnats, a tres anys de presó cadascun, tant un conductor ebri i sense carnet que el 2004 va provocar un accident en què van morir dues germanes com un altre, també begut, que va matar un ciclista d'Igualada i va fugir, a Santa Coloma de Queralt. En aquest segon cas hi havia l'agreujant d'omissió del deure de socors.

Mor l'atropellat a Banyoles

Els menor de sis anys que dimarts a la tarda va ser atropellat per un cotxe quan travessava un carrer de Banyoles, va morir hores després de l'accident a l'hospital de Sant Pau de Barcelona, on va ser traslladat. Amb la mort d'aquest nen, la població de Banyoles ha registrat dues morts en accident de trànsit en qüestió de dos dies. Diumenge al matí, va morir un jove de 16 anys que anava al darrere en una bicicleta que va ser envestida per un cotxe, que no es va aturar. La conductora va ser detinguda una estona després a casa seva, on se li se li va fer la prova de l'alcoholèmia i va marcar un índex molt superior al límit penal, que és de 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.