Successos

Jutgen l'interventor del Vendrell per un presumpte assetjament a una becària

El jutjat penal número 1 de Tarragona va celebrar ahir el judici contra l'interventor de l'Ajuntament del Vendrell, Ferran Hinojo, per un presumpte delicte d'assetjament sexual a una treballadora en pràctiques del consistori, menor d'edat, denunciat l'any 2005. Segons la denunciant, el funcionari li hauria fet tocaments la tarda del 5 d'abril, en què tots dos eren a les oficines de l'Ajuntament. La becària, que llavors tenia disset anys, va denunciar els fets tres dies després i la llavors alcaldessa del Vendrell, Helena Arribas (PSC), va decidir apartar-lo del seu càrrec a conseqüència d'aquests fets, tot i que ara està restituït en les seves funcions.

L'interventor va negar durant la seva declaració els fets i va denunciar que el tema s'havia emprat políticament contra ell. El funcionari és militant del PP, i la defensa va ressaltar que la denúncia no es va produir fins després que la becària expliqués els fets al director de l'institut on estudiava, que era militant socialista. El funcionari també va assegurar que s'havia pressionat altres treballadors perquè declaressin contra ell. La denúncia va frustrar els plans de l'interventor de ser nomenat president del PP al Vendrell.

La denunciant, per la seva banda, va reiterar que l'acusat li va fer tocaments i que fins i tot li havia donat a entendre que, si ella permetia aquesta relació, ell li facilitaria continuar treballant a l'Ajuntament. Durant el judici es va examinar la camisa que aquell dia portava la denunciant, i que, segons el seu relat, es va trencar en intentar l'interventor tocar-li un pit. El funcionari, que es va negar a respondre a les preguntes de l'acusació particular, va declarar que no reconeixia aquella peça de roba i va assegurar que aquella tarda es va limitar a recriminar a la jove el seu baix rendiment laboral al consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.