• Demarcacions
  • Identificar i gestionar les nostres emocions és un procés d'aprenentatge essencial per al benestar personal. Aquest curs que impartirà la psicòloga Glòria González Joseph, és una més de les iniciatives impulsades per la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya per ajudar a garantir una bona salut emocional i mental dels periodistes. El curs serà presencial el 18 de juny de 10:00 a 14:00 hores a la seu de Barcelona (Rambla de Catalunya, 10). 

    La iniciativa del Govern espanyol per promoure l'educació mediàtica és un pas essencial per afrontar els reptes de les xarxes socials i les notícies falses. Durant més de 15 anys el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha donat recursos a joves i ara amb la col·laboració de la Comissió Europea. L'educació mediàtica forma part de l'ADN del Col·legi en la lluita contra la desinformació i perquè també permet posar en valor el periodisme. 

    El pròxim dimarts 11 de juny a les 18:00 hores, la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes acollirà la presentació d'aquest projecte que localitza els conflictes ambientals arreu del món. Cal confirmar assistència prèvia. 

    El proper dilluns 17 de juny a les 18.30 hores, el Col·legi de Periodistes de Catalunya acollirà un acte en homenatge al periodista i sacerdot Pere Pascual Piqué, més conegut com PPP. L'homenatge ha estat organitzat per un grup d'excompanys periodistes que volen reconèixer i honorar la seva figura d'ençà de la seva mort el passat 17 d'abril, a l'edat de 88 anys.

    No et perdis la presentació d'aquest nou llibre coorganitzada per l'IEMed i el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Experts en l'Orient Mitjà debatran sobre la situació actual a la regió el pròxim dijous 13 de juny, a les 18.30h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Entrada gratuïta!

    La fundació HelpAge International Espanya, SomSeniors i el Col·legi de Periodistes de Catalunya presenten una nova guia de comunicació que pretén sensibilitzar i adaptar la comunicació envers les persones de més de 65 anys. L'acte tindrà lloc el dimarts 18 de juny a les 11:00 hores a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, Barcelona). Cal inscripció.

    David Meseguer

    Un dels grans reptes de la ràdio actual és fer atractiva la seva presència digital per captar noves audiències, principalment entre els joves, que en bona part han desconnectat de les ones. En aquest sentit, què s’està fent a casa nostra per aconseguir-ho? Quins són els formats i les temàtiques pels quals s’està apostant més en l’àmbit nacional pel que fa al pòdcast? Les experiències de Catalunya Ràdio, RAC+1 i PRISA Audio ajuden a dimensionar l’estat actual del pòdcast i permeten dibuixar com pot evolucionar el fenomen en els anys vinents.

    Francisco J. Rodríguez Baena

    La preferència de consumir ràdio en directe a través de dispositius mòbils creix any rere any i les emissores s'adapten a aquest canvi. 

    Jordi Pacheco

    En plena era digital, la narrativa radiofònica ha evolucionat influenciada per la interconnexió i les demandes d’una audiència cada cop més participativa. La ràdio ja no és només so, sinó una amalgama digital que desafia les rutines tradicionals. Així, veiem com les emissores actuals apleguen una sèrie d’elements que l’Observatori de la Ràdio a Catalunya anomena “perímetre digital”. Es tracta de satèl·lits que graviten en la seva òrbita i que el mitjà ha sabut fer-se seus. Entre ells, les xarxes socials, que han permès augmentar la relació amb els oients.

    Aina Palomer

    La societat es troba en un moment de lluita de forces i és necessari prendre partit. Censures de pel·lícules LGTBI+, agressions, vexacions i assassinats a gent del col·lectiu tenen lloc, enmig d’una onada d’extrema dreta que estén discursos populistes.

    Laura Saula

    La guerra a la Franja de Gaza i a Ucraïna, la dificultat d’informar sobre la crisi climàtica o la propaganda política són alguns dels reptes als quals s’estan enfrontant molts periodistes arreu del món. Segons l’últim informe de Reporters Sense Fronteres, aquest 2024 Espanya ha passat del lloc 36 al 30 en el rànquing mundial de la llibertat de premsa.

    Optimización de SEO

    Edicions obertes:
    Internet

    Com escriure un discurs oral

    Edicions obertes:
    Barcelona

    Borsa de treball

    05/06/2024 Barcelona
    05/06/2024 Barcelona
    05/06/2024 El Vendrell
    03/06/2024 Barcelona
    11 juny
    18:00 - 20:00 - Col·legi de Periodistes de Catalunya (Principal - Sala d'Actes)