• Demarcacions
  • El Col·legi de Periodistes de Catalunya celebra els més de 30 anys de vinculació dels periodistes col·legiats. L'homenatge tindrà lloc el pròxim dimarts 21 de maig, a les 19.00 h, als Jardins de la Maternitat de Barcelona. Enguany aquest reconeixement es farà a les persones que es van col·legiar els anys 1989 i 1990. 

    El Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI i el Col·legi de Periodistes de Catalunya presenten les "Recomanacions sobre el tractament de les persones LGBTI+ als mitjans audiovisuals". L'acte tindrà lloc el pròxim dimarts, 14 de maig de 2024, a les 10.00 hores a la seu del Col·legi (Rambla de Catalunya, 10, Pral., Barcelona).

    Els periodistes Olga Viza, Albert Om, Ana Polo i Samuel Aranda participaran del 9 al 30 de maig a la quinzena edició del cicle de conferències Experiència de Periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent.

    El dimarts 14 de maig a les 18h l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i la Fundació Catalunya Europa organitzen un debat en commemoració del Dia d’Europa, amb la participació dels periodistes Anna Bosch, Joan Raventós i Laia Forès. 

    Cartell de la I Nit de la Comunicació de la Selva

    La jornada és una iniciativa d'un grup de professionals de la comunicació sota el paraigua de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

    El Grup de Treball Periodisme per la Pau del Col·legi de Periodistes de Catalunya convoca a sis representants de la societat civil en un acte per abordar obertament la defensa i promoció de la pau enmig del creixent clima de guerra que caracteritza el panorama internacional. Activitat lliure i oberta a tothom, amb prèvia inscripció.

    Jordi Pacheco

    En plena era digital, la narrativa radiofònica ha evolucionat influenciada per la interconnexió i les demandes d’una audiència cada cop més participativa. La ràdio ja no és només so, sinó una amalgama digital que desafia les rutines tradicionals. Així, veiem com les emissores actuals apleguen una sèrie d’elements que l’Observatori de la Ràdio a Catalunya anomena “perímetre digital”. Es tracta de satèl·lits que graviten en la seva òrbita i que el mitjà ha sabut fer-se seus. Entre ells, les xarxes socials, que han permès augmentar la relació amb els oients.

    Anna Pruna Galdón

    Hi ha molts periodistes que, amenaçats o perseguits pel fet de denunciar les dictadures i la corrupció dels seus governs, es veuen obligats a refugiar-se en altres països.Tal com ha demostrat Reporters Sense Fronteres, és un fenomen global. Alguns d’aquests periodistes són de ràdio. I, tot i haver marxat, malgrat les dificultats, segueixen posant-se davant del micròfon. No ho fan, però, des de mitjans generalistes, sinó a ràdios locals o bé aprofitant les plataformes de pòdcasts. Continuen, doncs, sent la veu dels que han deixat enrere.

    Marga Durá

    La crònica de les ràdios locals acumula gairebé un segle de vida, des dels llunyans anys trenta, quan van néixer les primeres emissores en català emparades pel voluntarisme. Unes característiques que, després del desert que va suposar el franquisme, tenen les ràdios de proximitat que neixen amb l’arribada de la democràcia, quan, a finals dels setanta, Ràdio Arenys i Ràdio Rubí van obrir un camí que han seguit unes dues-centes emissores. Un model particular que, enmig d’un món cada cop més globalitzat, juga amb força l’aposta per la informació local.

    Olga Garcia Camps

    El desembre, el Report.cat va publicar un reportatge que portava per títol “El conflicte més mortífer” sobre l’elevat nombre de periodistes morts en la guerra entre Israel i Hamàs i les dificultats d’informar des de Gaza. Lamentablement, tres mesos després, el títol del reportatge encara és vigent i el nombre de periodistes morts a Gaza ja ascendeix a noranta-cinc, tot i que algunes fonts l’eleven fins a cent vint. Són les veus silenciades que han deixat de ser els ulls del món, que ja no informen del que succeeix a La Franja.

    Jordi Morató Bullido

    Sílvia Cóppulo, és una de les veus i les cares més populars del nostre país. Va començar a treballar a la ràdio amb dinou anys i, des de llavors, ha desenvolupat la seva carrera professional als mitjans audiovisuals, activitat que compagina amb la consultoria de comunicació, la docència i la investigació. Es tracta de Sílvia Cóppulo, una de les personalitats més rellevants de la història de la comunicació a Catalunya. Parlem amb ella sobre la seva trajectòria professional, especialment a la ràdio.

    Borsa de treball

    10/05/2024 Teletreball
    10/05/2024 Barcelona
    09/05/2024 Barcelona
    09/05/2024 Martorell
    15 maig
    18:00 - 19:30 - Principal - Sala d'Actes
    16 maig
    18:30 - 20:00 - Principal - Sala d'actes
    22 maig
    19:00 - 20:30 - Principal