Hereu intentarà assolir avui el primer consens a favor de la candidatura als Jocs d'hivern

L'alcalde de Barcelona vol mantenir el lideratge del projecte

La primera sessió plenària del 2010 a l'Ajuntament de Barcelona quedarà marcada per dos comiats transcendents. El primer serà inevitable: la síndica de greuges de la ciutat, Pilar Malla, dirà adéu al càrrec que ha ocupat durant cinc anys amb la presentació del seu últim informe de queixes dels barcelonins. El segon dependrà de la voluntat dels grups municipals, incloent-hi els socis de govern d'ICV-EUiA, d'acceptar que ja ha passat l'hora de retreure a Jordi Hereu la «improvisació» o l'«electoralisme» que tots –llevat del PSC– han denunciat al voltant de la roda de premsa que va convocar l'alcalde al gener per anunciar la candidatura conjunta de Barcelona i dels Pirineus als Jocs Olímpics d'hivern del 2022. L'objectiu d'Hereu és mostrar, en un marc solemne, que totes les formacions assumeixen el projecte i que estan disposades a fer mans i mànigues perquè la ciutat revisqui, vint anys després, el somni col·lectiu que es va viure l'estiu del 1992. «És un oferiment de consens, però dependrà del to», va apuntar ahir el portaveu del govern, Jordi William Carnes, que va precisar que la manera com sigui rebut l'informe que recull els calendaris i les estratègies per articular una candidatura guanyadora, i que presentarà el primer tinent d'alcalde i responsable polític de l'oficina tècnica que s'està dissenyant, Carles Martí, determinarà que Hereu faci concessions a les demandes de l'oposició. Jordi William Carnes també va avançar un límit: ni Hereu ni el PSC no estan disposats a renunciar al lideratge d'una fita que tindrà un fort impacte tant a Barcelona com al conjunt de Catalunya.

ICV endureix l'oposició

Tot i que Jordi William Carnes va llançar un missatge a ICV-EUiA que els recomanava que, davant l'oportunitat d'uns Jocs Olímpics, deixin de banda «plantejaments ideològics» i facin una valoració de costos i de beneficis, el president del grup municipal dels ecosocialistes, Ricard Gomà, va endurir ahir la seva posició contrària a la candidatura, argumentant que li genera molts dubtes des del punt de vista ambiental, social i econòmic, i que vol que l'Ajuntament faci un «informe rigorós» sobre la seva sostenibilitat. «Un país mediterrani en un context de lluita contra el canvi climàtic és l'àmbit més apropiat per presentar uns Jocs d'hivern?», es va preguntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA