Saura anuncia compensacions econòmiques als afectats

Reuneix els alcaldes de la Vall d'Aro per buscar solucions a la falta d'electricitat

El conseller Joan Saura va anunciar «mesures econòmiques» per als pobles afectats de la Vall d'Aro, tot i que encara s'ha de definir quina línia seguiran. Ho va aprofitar per agrair «l'esforç i la dedicació dels alcaldes», a més del treball dels mossos. També va qualificar d'«excel·lent» la col·laboració amb els cossos i forces de seguretat de l'Estat. En aquest sentit, amb referència a l'exèrcit, va afirmar que «es van moure tan bon punt se'ls va demanar ajut» i va justificar la sortida d'aquest cos dels treballs d'ajut perquè el material que tenen és «per a xarxes viàries grans i les necessitats ara són per a les vies petites». El conseller Saura va explicar que Fecsa Endesa «no dóna terminis» per restablir l'electricitat, sinó «ambigüitats».

També ho va aprofitar per explicar que la MAT no hauria evitat tots els problemes, ja que els més importants són a la mitjana i baixa tensió. Joan Saura va insistir que cal prevenció i evitar intoxicacions amb els generadors, i també va avisar la població que tingui una segona residència a la zona que eviti desplaçar-s'hi.

Calen més generadors

Els alcaldes coincideixen en una cosa: volen més generadors per arribar al màxim de població. Jordi Soler, alcalde de Calonge, va afirmar que no entendran que el govern no faci una actuació ferma contra Fecsa, tot i que tots coincidien que el més important és resoldre el problema. Ricard Herrero, alcalde de Santa Cristina, va insistir que cal una reflexió sobre la dificultat que va comportar als regidors el fet que no es poguessin comunicar per telèfon, fet que els va generar una sensació d'«impotència».

La línia de les Gavarres

RAMON ESTÉBAN

La instrumentalització de la nevada que alguns sectors han fet per reivindicar la MAT ha indignat molta gent. Entre elles, les persones que es van oposar a la polèmica línia de les Gavarres, amb Lluís Postigo, alcalde de Llagostera en aquell moment, al capdavant. Ahir l'exalcalde recomanava que recordéssim aquell cas: «Juraven i perjuraven que la línia solucionaria per sempre més els problemes de subministrament de la Costa Brava i ja ho veieu, a la Costa Brava s'han quedat sense llum. Per què? Doncs perquè, com havíem dit nosaltres, el problema vertader no són les gran línies de transport, sinó que les companyies elèctriques no inverteixen en el manteniment de les línies de mitjana i baixa tensió. El mateix passarà amb la MAT.» L'actual diputat d'ICV al Parlament i regidor de l'oposició –segons el qual un servei tan essencial com el subministrament elèctric hauria de ser a les mans de l'administració pública– diu que als que ara aprofiten la nevada per reclamar la MAT «els hauria de caure la cara de vergonya». Com va fer el president de l'AMMAT abans-d'ahir, Postigo va apuntar que, si al final no hi ha més remei que fer la MAT, que almenys es faci soterrada, per evitar un caos com el d'aquests dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA