La Diputació aprova ajuts de 6 milions d'euros per als municipis petits

El ple de la Diputació de Tarragona va aprovar ahir les bases per a la concessió dels ajuts previstos en el programa extraordinari d'inversions i manteniment (PEIM). Aquest programa preveu una inversió de 6 milions d'euros perquè els municipis de menys de quatre mil habitants puguin pal·liar els efectes de la crisi.

Aquests 6 milions d'euros es desglossaran en dues partides. Una serà de 3,1 milions d'euros i es destinarà a la despesa corrent dels municipis; suposarà una injecció de 20.000 euros per als municipis que ho sol·licitin per tal de millorar-ne la disponibilitat econòmica. El president de la comissió d'hisenda de la Diputació, Joan Manuel Sabanza, va destacar que això afavoreix els municipis més petits, ja que rebrà el mateix ajut un municipi de 500 habitants que un de 3.900.

La segona partida, de 2,9 milions d'euros, es dedicarà a la inversió d'aquests municipis, i en concret, l'òrgan supracomarcal subvencionarà fins al 90% de l'obra que el municipi vulgui executar. Sabanza també va assenyalar que la Diputació paga els seus proveïdors en un termini mitjà de 27 dies, que està establert per no perjudicar les empreses i que és inferior als trenta dies que s'han marcat altres administracions.

El president de la Diputació, Josep Poblet, va remarcar que la de Tarragona és l'única diputació catalana que ha aprovat un pla d'ajuts com el PEIM. El ple d'ahir també va servir per aprovar la liquidació del pressupost de l'any 2008. La Diputació va tancar l'exercici del 2008 amb un superàvit de 15,2 milions d'euros, que es destinaran al pressupost d'enguany. A més del PEIM, també està previst destinar quatre milions d'euros a projectes en matèria de carreteres. Els 5,2 milions d'euros restants del superàvit del 2008 es destinaran tant a programes ja previstos com a noves actuacions.

El PSC i ERC, a l'oposició, van discrepar d'algunes de les actuacions previstes, tot i votar-hi a favor. Robert Benaiges, pels socialistes, i Tomàs Bigorra, pels republicans, van matisar que s'haurien pogut estudiar modificacions per augmentar la dotació del PEIM i fer-lo extensible a municipis de més de quatre mil habitants.

PROJECTES EN CARRETERES

Rotonda de Garcia (T-731)
Rotonda de Benifallet (T-302)
Semàfors al Catllar i els Pallaresos (TP-2031)
Enllumenat a la travessera de Renau (TV-2033)
Instal·lació de semàfors a la Masó (T-751)
Accés a Masllorenç (TP-2045)
Accés al Pinell de Brai (N-230c)
Condicionament dels revolts de Pontils (T-201)
Primera fase de la carretera de Vimbodí a Poblet (TV-7002)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.