Administracions

el Vendrell

Risc de dèficit per la retallada estatal

L'Ajuntament calcula que aquest any rebrà 2,2 milions menys de l'Estat

L'Ajuntament del Vendrell va alertar ahir que podria veure's abocat a acabar aquest any amb números vermells com a conseqüència de la retallada dels recursos que el consistori rep de l'Estat, i que, segons els càlculs del regidor d'Hisenda, Joan Maria Diu, s'han reduït un 30% durant aquest exercici. A la capital del Baix Penedès asseguren que durant aquest any rebran 2.225.000 euros menys de l'Estat que els aconseguits durant l'any 2009, quan ja es van notar de ple els efectes de la crisi. Aquest descens s'ha fet palès en les aportacions que cada mes reben els consistoris des de l'administració espanyola, que enguany suposaran 610.000 euros menys per a les arques municipals del Vendrell.

A aquesta retallada, a més, cal afegir-hi el resultat de la liquidació de les aportacions rebudes durant l'any 2008, que, tal com ja va avançar aquest diari, comportarà que el consistori vendrellenc hagi de retornar en els propers quatre anys 678.000 euros al govern estatal. “Ha estat una sorpresa, ja que prevèiem un descens de les aportacions mensuals, però no de les liquidacions anuals, que sempre han estat a favor del municipi”, va assegurar Diu. L'any passat, el municipi va rebre gràcies a la liquidació del 2007 un total de 970.000 euros.

Dos anys sense pagar

“Farem gestions directament amb el govern estatal perquè creiem que hi ha un error en aquesta liquidació i esperem recuperar part dels recursos. Si no, la situació serà insostenible”, va sentenciar Diu. L'Ajuntament del Vendrell també ha mantingut contactes amb la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, i demana que el retorn dels diners que ara reclama l'Estat, s'endarrereixi. “Volem que com a mínim els anys 2011 i 2012, que encara notarem molt la davallada d'ingressos, no haguem de retornar part d'aquests diners”, va reivindicar Diu. En principi, el Vendrell haurà de retornar 130.000 euros cada any fins al 2015.

El regidor d'Hisenda va avançar que ara el consistori haurà de “replantejar” els pressupostos d'enguany per tal d'encaixar-hi aquesta retallada, que no havien previst inicialment. “Vam preveure un 7% de baixada dels ingressos, no un 30%”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.