Més peces per a la nova ronda del Mig

La comissió de govern que ahir va aprovar les propostes de l'Ajuntament per la convocatòria del pla de barris va fer un pas endavant en la reforma, ja encarada, d'una altra de les cicatrius urbanístiques del desarrollismo: la ronda del Mig, una veritable «autopista urbana on el cotxe era el rei», en paraules del tinent d'alcalde Carles Martí, que ja fa temps que el consistori treballa per convertir en «un carrer més amable» i amb «més equilibri» entre l'espai destinat als vehicles i el reservat als vianants.

El que es va aprovar ahir va ser la remodelació de dos trams de la ronda, on s'està actuant per fases. El més important, com a mínim pel que fa a la inversió, és el que va del carrer Sardenya al carrer Cartagena, una franja on ja s'ha començat l'enderroc dels viaductes i murs existents, i on ara es destinaran 11,8 milions d'euros a la remodelació i la construcció dels accessos de la boca sud del túnel de la Rovira i de la ronda del Guinardó entre Camèlies i Cartagena.

La segona de les actuacions aprovades, però, pot suposar més alteració del trànsit, perquè toca la Via Augusta. De fet, afecta el tram que va de la Via Augusta al carrer Mandri. Es preveu reduir-hi en un 27% la superfície de 24.000 m² que actualment es destina al trànsit rodat, per tal de fer les voreres més amples. La configuració resultant serà d'una secció de voreres de més de cinc metres d'amplada, dues calçades de 8,3 metres dividides en dos carrils més un de servei per sentit, i una mitjana de dos metres. El projecte preveu també l'enjardinament d'alguns trams i la renovació de l'arbrat. En total, obres per 6,7 milions d'euros, que sumats als de l'altre tram, donen un total de 19 milions. La previsió és que els treballs comencin la tardor vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona