Administracions

L'EMD de Jesús, referent a Tortosa i a la resta del país

La revisió del conveni amb l'Ajuntament es va aprofitar per establir una fórmula automàtica per calcular el finançament que Tortosa pretén exportar

Els pobles que formen part del municipi de Tortosa deixaran de ser tractats com a barris o pedanies. L'experiència que el 1995 va iniciar l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús ha obert el camí per a les dues noves EMD que es van constituir ahir, Campredó i Bítem; però també per a les que es puguen crear en el futur al municipi o a la resta del país. De fet, la revisió del conveni de l'EMD de Jesús, la tardor del 2009, va servir per establir una fórmula “automàtica, concreta, exacta i coresponsable” per calcular el finançament de les altres EMD.

Cada any, l'Ajuntament i l'EMD de Jesús havien de renegociar les transferències que es feien des del municipi. Així, el nou conveni tancava diverses negociacions frustrades, i representava més competències i un millor finançament per al poble. A partir del 2009, l'EMD de Jesús té competències en conceptes com ara planificació urbanística; l'atorgament de llicències d'obra menor; la redacció de plans locals de dones o d'immigració; la gestió directa d'alguns serveis públics (el cementiri, el mercat, el clavegueram i la deixalleria), i plenes competències en comerç, turisme i promoció econòmica.

La mateixa fórmula per calcular el finançament és la que s'aplicarà en els casos de les noves EMD de Bítem i de Campredó. Amb tot, els dos pobles començaran la nova etapa amb una cartera de competències més reduïda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona