Administracions

El govern de Tortosa ven «bona gestió i estabilitat» en l'equador del mandat

El PSC critica els retards i les promeses incomplides de Bel, i ICV diu que està «desorientat»

La portaveu de CiU, Meritxell Roigé, va destacar fa uns dies que és la primera vegada que un govern tortosí té un PAM, «un document viu i dinàmic» que permet que els regidors, els treballadors de l'Ajuntament i els ciutadans «tinguen clars quins són els objectius del mandat». Roigé va justificar el retard en almenys 17 de les actuacions del PAM, tot recordant que en dos anys han hagut de redactar i aprovar 53 nous projectes. «Quan vam prendre possessió del càrrec, l'Ajuntament només tenia redactats el projecte de la millora del portal del Rastre i d'uns vestidors esportius», va dir. «Altres actuacions suposen tràmits llargs, com les cessions de terrenys per a l'edifici de les delegacions de la Generalitat, el solar del nou palau de justícia, el tercer institut, o per refer les escales de la catedral», va afegir-hi Roigé.

Però la tinenta d'alcalde d'Urbanisme va remarcar que el govern de CiU i ERC ha optat per una gestió «més eficient i que no malbaratés recursos». Així, Roigé va assenyalar que han donat més importància a les societats municipals, tant a les que ja existien (com Gumtsa, l'empresa municipal de gestió urbanística), o bé creant-ne de noves, com Tortosasport SL. En la mateixa línia, el portaveu d'ERC, Ricard Forés, va remarcar ahir que la modernització de l'administració municipal i «l'alt grau d'acompliment» del PAM han estat «la millor garantia d'estabilitat per al pacte de govern». Forés va destacar l'aposta per recuperar el nucli històric, i el fet que el govern tortosí «no ha caigut en la temptació de relaxar-se en l'aplicació del pla integral del nucli antic (Pincat)». A més, Forés va dir que també estan «molt satisfets» de la millora del manteniment de la via pública i de l'impuls als nous equipaments turístics, esportius, de promoció econòmica i de caràcter social.

«Projectes paralitzats»

A l'oposició, només el grup del PP dóna un marge de confiança al govern de CiU i ERC. El portaveu, Antonio Faura, va dir que la primera meitat del mandat ha estat «positiva», i va destacar que el govern de Bel haja rellançat Gumtsa «amb un major dinamisme, ja que això és el que feia falta». Segons Faura, Bel i Forés «s'entenen bé» i han aconseguit «un ajuntament molt executiu». Molt més crític és el portaveu del PSC, l'exalcalde Joan Sabaté, que ahir va reiterar que els dos primers anys de CiU i ERC han estat «molt decebedors per a la societat tortosina». Sabaté va acusar Bel de «falta de model» i de limitar-se a executar projectes cofinançats per l'Estat i per la Generalitat, com les obres del fons estatal d'inversió local i les actuacions del Pincat. El portaveu del PSC va lamentar el retard dels pàrquings subterranis que havia promès Bel, així com l'existència de «temes pendents» com l'aixecament de la suspensió que pesa sobre els plans parcials en terrenys inundables, o la urbanització dels terrenys de Renfe. A més, Sabaté també va criticar Bel per la seua «incapacitat de negociació» amb les altres administracions, ja que això ha fet que obres d'infraestructures com la variant de l'eix de l'Ebre o l'autovia A-7, «d'interès per a Tortosa i el territori», estiguen «paralitzades».

Finalment, Jaume Forcadell (ICV) va dir que el govern de Bel va començar «bé», però que ara té una «crisi de gestió» que poc té a veure amb la imatge que CiU i ERC van voler vendre als ciutadans. «Es pensaven que ho arreglarien tot en quatre dies, però no ha estat així, i a més tenen una falta de projecte evident», va afegir-hi. Forcadell va concloure que al govern tortosí estan «desorientats», que no han revisat el model de festes o la política cultural, i que Bel no ha liderat la resposta de Tortosa per afrontar els efectes de la crisi.


LES FRASES

MERITXELL ROIGÉ
PORTAVEU DE CIU
«Hem fet una gestió més eficient i sense malbaratar recursos, tot potenciant les societats municipals»
RICARD FORÉS
PORTAVEU D'ERC
«L'alt grau de compliment del PAM ha estat la millor garantia d'estabilitat per al pacte de govern»
JOAN SABATÉ
portaveu del psc
«La falta de negociació de Bel ha fet que obres d'interès per a Tortosa i el territori estiguen paralitzades»
JAUME FORCADELL
portaveu d'icv
«El govern va començar bé, però ara tenen una crisi de gestió, no tenen projectes propis i estan desorientats»
ANTONIO FAURA
portaveu del pp
«La primera part del mandat ha estat positiva. El govern ha aconseguit un ajuntament molt executiu»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA