CiU de Roda de Berà es nega a acceptar que hi hagi acomiadaments indiscriminats a l'Ajuntament

El principal partit a l'oposició a l'Ajuntament de Roda de Berà, CiU, va afirmar ahir que no acceptarà «acomiadaments indiscriminats» entre els treballadors municipals. Segons va explicar el regidor convergent, Pere Virgili, la retallada de plantilla que ha plantejat el govern local (PSC) per tal d'ajustar els comptes del consistori hauria de fer-se d'acord amb «la relació de llocs de treball que es va aprovar l'any 2007». Així, CiU demana que, a l'hora de decidir quines seran les persones que s'hauran de destituir, es comenci pels càrrecs creats en els darrers dos anys i que s'encarreguen de coordinar àrees. «Primer hem d'eliminar els llocs de treball que a la pràctica estan doblats», va afirmar Virgili, qui assegura que departaments com Urbanisme s'han «sobredimensionat» per les contractacions que s'han fet en els darrers dos anys.

Els convergents també demanen que l'executiu ajusti els sous dels regidors, i, sobretot, les indemnitzacions que es reben per assistències, a més de rebaixar la despesa en protocol, entre d'altres àmbits.

El govern vol suport

L'alcaldessa rodenca, Maite Huerta, va reclamar ahir a CiU i PP que donin suport a les mesures de sanejament que presentaran al proper ple municipal i que, emparant-se en un nou decret estatal, suposarà la contractació d'un nou crèdit de dos milions i mig d'euros per sanejar el dèficit del consistori. Segons Huerta, amb aquesta mesura l'Ajuntament podria començar a pagar als proveïdors que tenen factures pendents a partir de finals de juliol, i no del desembre, com ara es veu obligat a fer. CiU, però, va lamentar que encara no se'ls ha informat de cap de les característiques d'aquest pla de sanejament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona