Yebra, a Guadalajara, serà demà el primer candidat

L'alcalde de Yebra, a la província de Guadalajara, Pedro Sánchez (PP), ha convocat un ple extraordinari per demà en què sotmetrà a votació de la corporació si el municipi es presenta com a candidat a seu del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus. La candidatura ja havia estat apuntada tant per ERC de l'Ebre com pels grups ecologistes, tot i que tots aquests creuen que el gran candidat de l'AMAC serà Ascó.

Yebra és un poble de 600 habitants situat a l'àrea nuclear de Zorita, central que ja ha deixat d'operar comercialment i que està en l'inici de la primera fase de desmantellament, motiu pel qual alguns hi veuen una oportunitat de diversificació econòmica després del tancament. El cas, però, és que el PP haurà de fer valer la seva majoria (5 a 2) a l'Ajuntament de Yebra, perquè el PSOE està en contra de la instal·lació del magatzem de residus al municipi. El portaveu socialista, Eduardo Sánchez, va constatar ahir que en el ple «sortirà que sí» i va manifestar la seva sorpresa per la convocatòria: «Pensava que [l'alcalde] s'havia oblidat del tema i que Catalunya s'enduria el magatzem», va dir. El ple es farà demà a les 11 del matí i es preveu especialment tens entre els que estan a favor i els que estan en contra de l'MTC. Els detractors han protagonitzat diverses manifestacions contràries a la polèmica instal·lació els últims mesos. La Plataforma Anticementiri Nuclear de Guadalajara, per la seva banda, no es va mostrar tan sorpresa per l'anunci de l'alcalde, a qui ja fa anys que atribueixen la intenció de presentar la candidatura per a l'MTC. La polèmica, en tot cas, també superarà l'àmbit local o comarcal. Ahir, la presidenta del PP de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, va reafirmar-se en el seu rebuig a la instal·lació de l'MTC en aquesta comunitat autònoma, amb arguments similars als que els contraris al cementiri fan servir per al Camp i l'Ebre.

«Castella-la Manxa ja ha estat suficientment solidària en matèria nuclear i ara la solidaritat s'ha de repartir entre totes les regions d'Espanya», considera la secretària general del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens