CiU pressiona l'alcalde d'Ascó però no aconsegueix frenar-lo

La cúpula de CiU es va reunir dijous amb l'alcalde d'Ascó, el convergent Rafel Vidal, per reclamar-li que no presentés candidatura perquè el magatzem temporal centralitat (MTC) de residus nuclears s'instal·le a Ascó, però Vidal va convocar ahir mateix el ple. «Li hem deixat clar que CiU està en contra del cementiri nuclear i que el Parlament va aprovar una resolució en contra que s'ha de respectar», va dir el president de CiU a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, que, juntament amb Felip Puig i Oriol Pujol, va reunir-se amb Vidal.

Pallarès va comparèixer ahir acompanyat d'altres càrrecs electes de CiU per pronunciar-se contra l'MTC i per explicar que es va reunir a Barcelona amb l'alcalde d'Ascó i que el van pressionar, hores abans que aquest apostés per presentar la candidatura. «L'alcalde ens va dir que això suposaria uns ingressos per al municipi i la creació de llocs de treball», va dir Pallarès, que confiava que l'Ajuntament d'Ascó no presentaria candidatura, tot i que en un argumentari intern de CiU de dijous ja es donava per fet. «Si s'han de prendre mesures, es prendran després que es presenti la candidatura», va assenyalar Pallarés en referència a la possibilitat d'expulsar del partit els regidors de CiU d'Ascó. «Expulsar l'alcalde d'Ascó no resoldrà el problema», va manifestar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en referència al fet que pot presentar la candidatura com a independent. És per això que CiU reclama al govern de la Generalitat que es pronuncie sobre l'MTC. «Exigim a Montilla que faci complir l'acord del Parlament», va dir Pallarés. «El govern vol que el magatzem de residus nuclears s'instal·le a Ascó i volen carregar el mort a un ajuntament», va denunciar Bel, que no entén com és possible que per autoritzar una construcció en sòl rústic es necessite l'aprovació del govern i per instal·lar un cementiri nuclear n'hi hagi prou amb un acord de ple d'un únic ajuntament, sense tenir en compte l'impacte que tindrà sobre la resta del territori. CiU també va criticar ERC i ICV perquè intenten manipular el moviment social contrari a l'MTC.

D'altra banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, va desplaçar-se ahir a Tortosa per reclamar al govern que es defineixi en contra del magatzem de residus nuclears. «Hi ha d'haver un pronunciament de totes les forces del govern, no es pot estar d'esquenes al territori», va dir Herrera, que demana a Montilla que es manifeste contra l'MTC. De tota manera, Herrera considera que la primera responsabilitat és a les mans de CiU, que governa a Ascó. «Que obri un expedient als seus regidors si és que estan a favor del magatzem de residus nuclears», va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat