Ecologistes en Acció accepta més parcs eòlics a l'Ebre si s'atura l'MTC

La plataforma critica la proposta i acusa l'entitat de voler utilitzar la Terra Alta de «moneda de canvi»

«No sabem si a Ecologistes en Acció queda algú de les Terres de l'Ebre; però potser s'haurien pogut reunir amb nosaltres per saber què pensen les entitats del territori sobre el mapa eòlic», va etzibar ahir un dels portaveus de la plataforma de la Terra Alta, Xavier Fortuño. La proposta del GETE no ha deixat indiferent la plataforma, que prepara un comunicat oficial sobre el suport d'Ecologistes en Acció al desplegament eòlic a les Terres de l'Ebre, «a canvi que no s'hi construeixi el cementiri nuclear». De fet, l'organització pretén oferir una alternativa als partidaris del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears.

Per tant, Ecologistes en Acció proposa donar «suport al màxim» al desplegament eòlic, «per millorar la situació econòmica», «minimitzar l'impacte ecològic», i «oferir alternatives a un MTC que hipoteca el futur». A més, recorda que el desplegament eòlic a la Terra Alta i a la Ribera d'Ebre suposaria la creació d'uns 700 llocs de treball en la construcció dels parcs eòlics, més un centenar de llocs de treball fixos a les empreses eòliques, i un nombre indeterminat de llocs de treball secundaris. Unes dades sobre creació d'ocupació que, segons Ecologistes en Acció, es basen en informes oficials de la Generalitat i de les empreses del sector, i que contrasten amb els 200 llocs de treball de l'MTC.

El Congrés vota si reinicia un concurs amb nou candidats

El Congrés dels Diputats ha de votar avui una proposició no de llei presentada per ICV i ERC, perquè el govern de l'Estat accedeixi a reiniciar el procés per designar la seu del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Els dos partits reclamen un altre procés, «més transparent i participatiu». D'altra banda, la comissió interministerial que elegirà l'emplaçament de l'MTC va publicar ahir al vespre la llista definitiva dels nou municipis candidats: Ascó, Santervás de Campos, Yebra, Villar de Cañas, Zarra, Albalá, Melgar de Arriba, Torrubia de Soria i Congosto de Valdavia. Segons va publicar l'ACN, la comissió ha acceptat les al·legacions de Congosto de Valdavia, un municipi de Palència que primer n'havia quedat exclòs.

Vinculació empresarial

«Si la Terra Alta hem de ser moneda de canvi, ho hauríem de dir els ciutadans de la comarca, i no una entitat en què algun dels seus portaveus ha passat a l'empresa privada, i més concretament a fer de gerent del sector eòlic», va advertir Xavier Fortuño. El portaveu de la plataforma de la Terra Alta va recordar que la majoria dels treballadors en les obres dels parcs són gent de fora, ja que els projectes han estat adquirits per Energies de Portugal. A més, també va rebutjar que Ecologistes en Acció haja afirmat que el 65% dels veïns de la comarca donen suport als parcs eòlics, tot utilitzant dades d'un sondeig «fallit» que les empreses van realitzar el 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva